За ухваленим законом опозиція виграє парламентські вибори-2012

За ухваленим  законом опозиція виграє парламентські вибори-2012 Цей законопроект був вироблений в результаті роботи тимчасової слідчої комісії, яку очолив член партії «Фронт Змін» Руслан Князевич. Вона була створена за наполяганням опозиції та унеможливила форсування прийняття законопроекту депутатів Партії регіонів, покликаного фальсифікувати вибори.

Коментуючи рішення, лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк підкреслив: «Це – перемога опозиції. Були чітко сформульовані вимоги опозиції, і нам вдалося добитися виконання цих вимог. Більшість хотіла прийняти закон, яким вкрасти голоси виборців, як це було під час місцевих виборів. Ми не допустили прийняття цього закону і фальсифікації. За цим законом опозиція виграє парламентські вибори 2012 року».

«Завдяки прийняттю цього закону ми показали, що опозиція може перемагати і змушувати владу рахуватися з нашими вимогами», – підкреслив він.

«Цей закон дає можливість провести демократичні вибори. Під тиском опозиції за основу був взятий законопроект, який пройшов експертизу Венеціанської комісії з урахуванням її рекомендацій та наших базових вимог, які ставила перед владою опозиція та міжнародна спільнота», – заявив із парламентської трибуни голова фракції «НУ-НС», член «Фронту Змін» Микола Мартиненко.

«Опозиція опинилась перед обмеженим вибором: або змішана система з масштабними фальсифікаціями, як це планувала влада, або закон, який дає шанс суспільству на демократичні вибори. Ми обрали другий варіант. На жаль, по деяким політичним позиціям досягти домовленостей не вдалося. Але з 20 вимог опозиції 17 задоволені повністю», – підкреслив він.

peredplata