Наступного тижня опозиція починає консультації з формування єдиного списку в мажоритарних округах – Арсеній Яценюк

Наступного тижня опозиція починає консультації з формування єдиного списку в мажоритарних округах – Арсеній ЯценюкІз наступного тижня опозиційні сили починають консультації для розробки механізму взаємодії на парламентських виборах 2012 року. Про це повідомив лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що ухвалений 17 листопада виборчий закон дає можливість опозиції виграти ці вибори і сформувати демократичну більшість у парламенті нового скликання: «Це дуже серйозний стимул врешті-решт діяти спільно».

«Із наступного тижня ми починаємо виписувати схему взаємодії на парламентській кампанії 2012 року», – повідомив лідер «Фронту Змін».

Арсеній Яценюк зазначив, що передусім почнеться робота над єдиним списком кандидатів від опозиції на мажоритарних округах, системою навчання представників опозиції у виборчих комісіях із захисту результатів голосування. «Спільна робота між всіма депутатами опозиції для того, щоб ми виграли парламентську кампанію 2012 року», – додав він.

Підняття прохідного бар’єру, за його словами, – це виклик опозиції, який змушує об\’єднуватися. «Хтось, можливо, хотів, щоб бар\’єр був на рівні його рейтингу. Але ми ухвалюємо закони не для окремих політиків. Ми ухвалили закон для України, для того, щоб українці вибрали ті політичні сили і тих політиків, які здатні захистити їх вибір. А не тих, які проведуть 5 депутатів у парламент і торгуватимуться за бюджетні гроші», – підкреслив лідер «Фронту Змін».

«Думаю, що опозиція піде на вибори двома, можливо, трьома колонами. Завдання опозиції – зібрати більшість у Верховній Раді нового скликання. Завдання опозиції – показати потужний результат, нову якість політики і політиків», – наголосив він.

Арсеній Яценюк повідомив, що БЮТ уже висловив позицію про необхідність обговорення механізму погодження єдиного опозиційного списку в мажоритарних округах.

«Фронт Змін» офіційно заявляє, що розпочинає ці переговори з наступного тижня. Двері відкриті для всіх партій, які представляють опозицію і готові перемагати», – зазначив Арсеній Яценюк.

peredplata