Путін і Порошенко пересварилися через ситуацію в Дебальцевому – ЗМІ

Президент РФ Володимир Путін і президент України Петро Порошенко пересварилися щодо ситуації в Дебальцевому. Про це з посиланням на джерело пише The Wall Street Journal, передає УНН.

\”Під час низки телефонних розмов з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом в минулі вихідні, В.Путін наполягав на тому, що українські війська оточені і повинні відмовитися від Дебальцевого, в той час як П.Порошенко сказав, що вони не оточені і додав, що бойовики повинні дотримуватися угоди про припинення вогню\”, – зазначило джерело видання.

При цьому, за повідомленням Кремля, лідери \”нормандської четвірки\” обговорили стан припинення вогню і ситуацію в Дебальцевому в нічному телефонному дзвінку в понеділок.

\”Лідери двох країн сперечалися щодо цього питання безпосередньо в неділю під час чотиристоронньої телефонної розмови з Ф.Олландом і А.Меркель\”, – сказав співрозмовник видання.

\”В.Путін спокійно намагався грати державного діяча і запевняв, що він повністю в курсі ситуації на місці, при цьому він продовжував зображати Росію як сторону, що не бере участі у бойових діях\”, – зазначило джерело.

Як повідомляв УНН, за інформацією штабу АТО, 17 лютого у селищі Логвинове під Дебальцевим відбулося бойове протистояння сил АТО з бойовиками. Селище перебуває під контролем українських військ.

Водночас, 17 лютого заступник Голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александер Хуг має прибути на схід України з робочим візитом, де, зокрема, збирається відвідати Дебальцеве, Краматорськ і Соледар.

peredplata