Парубій: разом з росіянами і білоруський спецназ розстрілював Майдан

Колишній комендант Майдану, перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій впевнений, що 20 лютого 2014 року в Києві були російські снайпери, а в місті працювали три російські і одна білоруська група спецназу.

\”Я не слідчий прокуратури, але, на моє переконання, були. Причому \”працювали\” вони не тільки по Майдану, але і по \”Беркуту\”. В цей день, на моїх очах від куль на барикадах падали хлопці-майданівці і одночасно Андрій Шевченко (народний депутат VI скликання) слав мені смс, в яких повідомляв про те, що падають бійці \”Беркута\”, – розповів Парубій.

Парубій розповів, що 20 лютого він повернувся на Майдан і близько 8:00 почув перші постріли. \”Стрілянина йшла за напрямком від готелю \”Україна\” або, як мені здалося, трохи праворуч, якщо дивитися на готель зі сцени. Вже потім я дізнався, що вогневі точки були облаштовані на даху Адміністрації Президента, а також на даху Національного банку. Але, коли я стояв біля сцени, у мене склалося враження, що постріли йдуть з готелю \”Україна\”. Підкреслю, я не відстежував всіх моментів слідства, тому висловлюю тільки свою думку\”, – повідомив він.

Колишній комендант Майдану повідомив, що минулої зими до нього підійшов чоловік, який \”дуже секретно захотів зустрітися\”.

\”За його словами, проти нас діяли чотири групи – одна з Білорусі, три з Росії. Їхнє завдання – максимальна дестабілізація ситуації, розпалювання протистояння, створення кризових ситуацій біля дипломатичних представництв. Одна з цих груп повинна була ліквідувати мене – і цей чоловік прийшов мене попередити. Так що, я вважаю, що працювала третя сторона, при цьому працювала на протистояння, працювала на кров. Такий сценарій ми бачимо зараз на сході України\”, – сказав Парубій, якого цитує ZN.UA.

\”Я впевнений, що нам \”працював\” російський спецназ. Мене під час Майдану про нього попереджали кілька разів\”, – заявив Парубій.

peredplata