Колишнього терориста \”ЛНР\” видворяють з Росії за крадіжку ковбаси

Мешканця Луганська, який влітку воював в лавах терористів \”ЛНР\”, а тепер планував знайти притулок в Москві, видворяють з Росії через крадіжку ковбаси
Про це йдеться у повідомленні на сайті російської правозахисної організації \”Меморіал\”, передає Еспресо.TV.

34-річний Роман Кошеля брав участь у бойових діях на Донбасі з червня до кінця жовтня минулого. Він вирішив, що більше не хоче воювати на боці жодної зі сторін. Чоловік вирушив шукати притулку в Росію, оскільки був переконаний, що \”молодих чоловіків насильно призивають в українську армію, а тих, хто воював на боці \”ополченців\”, \”знищують\”.

11 грудня разом з іншим колишнім \”колегою\” лнр-івцем вони нелегально перетнули кордон з Росією в Ізварине Луганської області та вирушили до Москви.

\”Під час бойових дій документи Романа згоріли. У Москві він спробував відновити паспорт, але безуспішно – поліцейські, до яких він звертався, казали, що робити це потрібно в Україні. Роман вирішив, що займатися облаштуванням йому буде простіше в іншому місті. За кілька днів на електричках він дістався до Тамбова.

13 січня 2015 Роман прийшов в тамбовське УФМС. Він розповів про свою проблему охоронцеві. Той, за словами Романа, кудись подзвонив, а потім сказав, що працювати з Романом там не будуть і йому потрібно звертатися в Москву\”, – розповідають у \”Меморіал\”.

До того часу чоловік вже кілька днів голодував. Він зайшов у магазин, що знаходиться напроти управління міграційної служби, і вкрав ковбаси на 310 рублів (приблизно 130 грн).

Поліція його затримала. Суд заарештував його на дві доби за дрібне розкрадання. Арешт чоловік відбув в камері при відділі поліції, ще одну добу знаходився в службовому кабінеті того ж відділу.

\”16 січня, за ініціативою поліцейських, районний суд визнав Романа винним у порушенні міграційного законодавства (ч. 1.1 ст. 18.8) і призначив штраф у розмірі 2000 рублів з примусовим видворенням за межі Росії. До видворення Кошеля поміщений в спеціальну установу для тимчасового утримання іноземних громадян. Жовтневий суд Тамбова виніс дві постанови щодо Романа, оштрафував його і засудив на видворення\”, – йдеться у повідомленні.

Юристи, які співпрацюють з \”Меморіал\”, уже оскаржили рішення суду.

peredplata