Чечетов покінчив життя самогубством, стрибнув із 17-го поверху – міліція

Чечетов покінчив життя самогубством, стрибнув із 17-го поверху - міліціяНародний депутат України сьомого скликання, колишній перший заступник голови фракції \”Партії регіонів\” Михайло Чечетов покінчив життя самогубством, вистрибнувши з вікна своєї квартири в Києві на вул. Мішуги.

\”О 2:00 дружина побачила світло в кабінеті квартири і записку на столі. Він стрибнув з 17-го поверху своєї квартири\”, – розповіли агентству \”Інтерфакс-Україна\” у прес-службі ГУ МВС України в Києві в суботу.

У міліції розповіли, що дружина М.Чечетова знайшла записку з приблизно таким змістом: \”Немає моральних сил більше терпіти. Прошу зрозуміти і пробачити\”.

За фактом події столична міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК. При цьому в міліції пояснили, що це стандартна процедура, а в цьому випадку йдеться саме про самогубство.

20 лютого 2015 року Генпрокуратура сповістила про те, що М.Чечетову повідомлено про підозру у вчиненні злочину у зв\’язку з голосуванням у Верховній Раді законів 16 січня 2014 року, які обмежують громадянські права. Екс-регіоналу було висунуто підозру у скоєнні злочину за ст. 364 та 366 КК України (зловживання владою та службове підроблення).

21 лютого Печерський районний суд міста Києва обрав для М.Чечетова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі близько 5 млн грн.

23 лютого адвокат М.Чечетова повідомив агентству, що за нього внесено заставу в сумі майже 5 млн грн.

Як повідомлялося, 16 січня 2014 року український парламент ухвалив низку законодавчих ініціатив, які в народі охрестили \”диктаторськими законами\”.

М.Чечетов був на той час членом лічильної комісії парламенту, після підписання протоколу лічильної комісії документи отримали статус офіційних, хоча фактичних 226 голосів депутатів за підтримку законів не було.

Як повідомив радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці у \”Фейсбук\”, Генеральна прокуратура заявляла про підготовку до висунення й інших звинувачень проти М.Чечетова.

\”Судячи зі свідчень дружини Михайла Чечетова, сумнівів у тому, що це було самогубство шляхом викидання з вікна, у мене немає. Є тільки момент про те, чи не довели його до самогубства погрозами під час зустрічей або за телефоном особи, проти яких він міг дати свідчення. Це також детально перевірить слідство\”, – написав нардеп.

За його словами, версія про самогубство не підлягає сумніву. \”Природно сьогодні соцмережі заполонять версії про те, що до Чечетова у квартиру вночі пробрались кілери, витягли його з ліжка не розбудивши дружини і викинули його з вікна. Але ця версія не має під собою підстав\”, – зазначив А.Геращенко.

Він також розповів, що, судячи з опитування дружини та інших осіб, що бачили його напередодні, М.Чечетов перебував у глибокій депресії після початку кримінального провадження за підозрою його у зловживанні службовим становищем під час \”ручного\” голосування 16 січня 2014 року.

Джерело

peredplata