26 листопада – День пам’яті жертв голодомору!

26 листопада - День пам’яті жертв голодомору!26 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів, в обласному та районних центрах, населених пунктах Чернівецької області відбудуться мітинги-реквієми, скорботні та поминальні заходи, покладання траурних вінків та композицій з пшеничного та житнього колосся до пам’ятників та пам’ятних знаків.

О 9.00 годині відбудеться поминальна Служба Божа у всіх церквах Чернівецької області за жертвами голодоморів, о 12.00 годині біля пам’ятного каменя на розі вулиць Руської та Шевченка – спільний молебень за участю представників різних конфесій. Тут також відбудеться покладання траурних вінків, будуть запалені свічки та лампадки на знак вшанування пам’яті загиблих.

О 16.00 годині – відбудеться “Хвилина мовчання”. На території області будуть приспущені Державні прапори України, обмежено проведення розважальних заходів, внесені відповідні зміни до програм радіо та телебачення, буде проведено низку теле- та радіопередач з громадськими діячами та науковцями щодо голодоморів в Україні.

В рамках вшанування пам’яті жертв голодоморів в загальноосвітніх та вищих навчальних закладах проведуть вечори-реквієми, уроки пам’яті, тематичні лекції, історичні години. У закладах культури розгорнуться виставки архівних документів, фотоматеріалів, творів мистецтва та літератури, будуть оновлені відповідні музейні зібрання в обласному краєзнавчому музеї. Крім того, в обласному краєзнавчому музеї буде проведено урок-реквієм “Запали свічку пам’яті”, а в обласній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка – історичну годину “Шляхами української Голгофи: історія 30-х – 40-х років”, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata