Наші у Брюсселі

Наші у БрюсселіНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселю:

-Був тут днями у нас в Брюсселі відомий нардеп Володимир Парасюк. Зустрічався з своїми європейськими колегами. Побував в НАТО. Там відбулась низка зустрічей на рівні послів. Володимира розпитували чому у нас такий високий рівень бюрократії, не проводяться реформи тощо? Парасюк відповідав як міг, критикував владу.
Загалом українська делегація не була належно підготовлена. Тому ставила стандартні запитання: чому не допомагаєте зброєю, технікою, чому не виконуєте своїх зобов\’язань? Потішило хоч одне те, що Володимир Парасюк зрозумів що влада в Україні їм розповідає одне, а тут у Брюсселі він почув інше. І він тепер в шоці.
А в п\’ятницю ми вже змогли з ним засісти на довго й розповів я йому про все оте неподобство і з невизнанням Євросоюзом ДНР і ЛНР терористичними організаціями, чому зірвана ініціатива з відрядження в Україну європейських миротворців… І що я почув у відповідь? Що він про ці міжпарламентські контакти ні сном, ні духом не відав. В Україні про це все інформації \”нуль\” – сказав Парасюк.
Отже обмінялись номерами телефонів, імейлами, візитівками і домовились що я йому все це викладу у повній і послідовній формі. А він це переадресує на обговорення профільних комітетів.
Вчора ввечері випадково надибав у готелі \”Метрополь\” на ще одну парламентську делегацію з України – уся партійна рать Юлії Тимошенко. Мета їх візиту мені не зрозуміла. Голова Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення Андрій Кожем\’якін сказав недбало: та… переговори з партнерами. А в принципі воно вже мені було й нецікавим. Все та сама рутина.

peredplata