Україна обманює світ

Україна обманює світНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселю:

Петре Олексійовичу, Арсенію Петровичу, то скільки ж можна водити нас за ніс, ЄС, США…?
Вже який місяць поспіль не можу добитись від представників влади чітких пояснень: чому Україна вже рік після захоплення Криму не запроваджує санкцій проти Росії? Отож, під час саміту ЄС спробую попросити Федеріку Могеріні, або Дональда Туска прокоментувати таку позицію офіційного Києва і попрошу відповісти як ЄС до цього ставиться?
Спочатку влада оправдовувала свою позицію тим що, мовляв, в Україні відсутній закон про санкції. Ну, ми розуміємо що таке пояснення – на дурну голову. Країни ЄС, США, Канада, Австралія, Швейцарія, Японія також не мають таких законів, проте санкції були запроваджені. Роздавався також лемент з Кабміну й АП що якщо Україна запровадить проти Росії санкції – Росія у відповідь перекриє для України газопостачання. Одним словом – замкнуте коло.
І ось нарешті! 25 січня 2015р. Президент скликає засідання РНБО для розгляду питання про санкції проти Росії.
«Для посилення тиску на Росію РНБО України прийняла рішення про обов\’язкове застосування на території України санкцій, введених країнами ЄС, Швейцарською конфедерацією, США та країнами Великої сімки щодо Російської Федерації».
Після 25 січня пройшло вже більше 50 днів – Президент Порошенко за цей час так і не видав Указ про введення проти Росії санкцій.
Петре Олексійовичу, Арсенію Петровичу, то скільки ж можна водити за ніс і нас українців, і ЄС, і США, і Канаду… та вже цілим світом крутите як циган сонцем?

peredplata