Прем’єр Польщі: Не дозволю нікому в уряді будувати позицію на антиукраїнських настроя

Прем’єрміністр Польщі Дональд Туск заявив, що не дозволить представникам свого уряду будувати позицію на антиукраїнських настроях, адже не може бути сумнівів у необхідності підтримувати Україну під час війни.

Джерело: Туск в інтерв’ю польським ЗМІ, зокрема телеканалу TVN24, повідомляє “Європейська правда

Пряма мова: “Я в житті не дозволю, щоб хтось у моєму уряді хотів будувати свою позицію на якихось антиукраїнських настроях. Тому що, коли йдеться про війну й нашу прихильність, як і всього західного світу, до України в її протистоянні з РФ, тут не може бути жодних сумнівів”.

Деталі: Прем’єр Польщі наголосив, що кожен польський патріот повинен абсолютно визнати ці аргументи, і Україна у війні з Росією потребує як допомоги Варшави, так і всього вільного світу.

“І це не гасло. Тому що насправді, поки Україна воює з Росією, ми у відносній безпеці”, – наголосив Туск.

Він підкреслив, що в будь-якій ситуації завданням Польщі буде протистояти зневірі, коли йдеться про допомогу Україні, а також запевнив, що зараз інтенсивно працює з партнерами в Європі, які це добре розуміють.

“У цьому вимірі озброєння і підтримки України у війні не може бути жодних вагань. Для мене це беззаперечно”, – додав прем’єр Польщі.

Також Туск заявив, що у понеділок, 15 січня, планує зустрітись із президентом Анджеєм Дудою, аби, серед іншого, обговорити прийдешній візит до Києва.

Що передувало: За останні місяці у відносинах Києва та Варшави накопичилась низка проблем – від ембарго Польщі на імпорт української сільгосппродукції до блокування кордону польськими перевізниками.

Минулого тижня голова МЗС Дмитро Кулеба анонсував контакти з Польщею “на всіх рівнях” для вирішення двосторонніх проблем.

peredplata