У Львові проросійські сили намагалися влаштувати поножовщину

У Львові проросійські сили намагалися влаштувати поножовщинуСьогодні у Львові близько 20 озброєних ножами молодиків намагалися влаштувати провокацію. Біля пам’ятника В. Чорноволу відбувалась зустріч народного депутата від ВО «Свобода» Юрія Михальчишина з виборцями.

У цей час близько 20 молодиків прямували теж до пам’ятника, де планували провести свою акцію.

Як виявилось, це були представники проросійської організації «Защита труда», молоді хлопці, головним чином російськомовні. Вони скандували так звані антифашистські гасла. Зокрема, вигукували: «Фашизм нє пройдєт».

Проте на перешкоді їм стали «свободівці» (50 осіб), які оточили провокаторів, і вигукували: «Чемодан – вокзал – Росія», «Комуняку на гіляку».

Після того, як «свободівці» перегородили їм дорогу, «антифашисти» виставили у першу шеренгу дівчат. І з-за їхніх спин намагалися скандувати різні гасла.І «свободівців», і перехожих обурили ці гасла.

Ймовірну потасовку зупинили працівники «Беркуту», які оточили провокаторів. У них вилучили ножі, молотки, заточені палки, газові балончики.
Правоохоронці їх затримали і двома автобусами повезли у райвідділ.

Як прокоментував ситуацію Вголосу депутат Львівської міськради від «Свободи» Любомир Мельничук, у Львові могла статися велика біда.«На вулицях міста люди, озброєні ножами, мали намір провести свою акцію. Це все відбувалось за абсолютного сприяння міського голови Садового, оскільки відбувались акції організацій абсолютно різного ідеологічного спрямування. Він не подав до суду, чим дозволив провести акцію відверто проросійським силам. Це могло обернутися масштабною трагедією, бо люди були озброєні», – розповів Мельничук, який був на місці події.

«Ми засуджуємо протиправну бездіяльність міського голови і підігрування промосковським силам. Тим більше, що людям, озброєним ножами не місце на вулицях Львова», – наголосив «свободівець».

За словами Мельничука, щороку, коли у Львові в одному і тому ж місці планують свої акції, наприклад, комуністи і «свободівці», праві і ліві чи інші ідеологічно протилежні сили, обов’язок міського голови – звернутися до суду.

«Цього року чи не вперше він не звернувся до суду, чим мало не спричинив різанину», – обурився депутат.

Сьогодні у Львові також пройшов Марш слави УПА.

Джерело ВГОЛОС

peredplata