З початку року в Чернівецькій області опрацьовано 254 повідомлення для надання безоплатної вторинної допомоги

Сьогодні, 14 жовтня, на апаратній нараді про роботу Чернівецького обласного центру з надання безоплатної вторинної допомоги доповів його директор Аркадій Мунтяну. За його словами, завдяки поступовому налагодженню належної взаємодії між усіма учасниками кримінального та адміністративного процесівпостійно зростає навантаження Центру.

«З початку року опрацьовано 1200 повідомлень про затримання осіб, видано 522 доручення адвокатам, у тому числі 254 – для надання безоплатної вторинної допомоги особам, затриманим за підозрою у вчиненні кримінального злочину; 268 – для здійснення захисту за призначенням», – повідомив посадовець.

Як зауважив Аркадій Мунтяну, згідно з загальнодержавною статистикою, в нашій області значно менше проблемних питань, ніж в цілому по Україні – це пов’язано із меншим рівнем злочинності на Буковині та невеликою чисельністю її населення, що відображається у кількості виданих доручень адвокатам.

Він також додав, що з наступного року у відповідності до перехідних положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу» передбачено розширення сфери застосування цього закону та розширення функцій системи цієї допомоги.«Зросте коло осіб, які будуть отримувати правову допомогу – вона буде надаватись також в цивільних та адміністративних справах. Відтак перед Центром постануть нові завдання щодо забезпечення своєчасного і в повному обсязі виконання вимог закону», – зазначив Аркадій Мунтяну.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata