Буковинські правоохоронці організували для дітей \”Футбол без меж\”

Понад 70 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, а також неповнолітні підобліковці з усіх районів області приїхали до Чернівців, аби взяти участь у змаганнях з міні-футболу.

Перед початком турніру бійці спецпідрозділу «Беркут» показали юним спортсменам зброю та спорядження. Також спецпризначенці провели показові виступи для учасників змагань. Крім того, діти мали можливість оглянути та сфотографуватися біля автівок та мотоциклів ДПС УДАІ. Зустрічали спортсменів під урочисті мелодії, які виконував духовий оркестр УМВС.

Всього у змаганнях з міні-футболу брало участь 9 команд. Вік спортсменів – від 14 до 16 років. Турнір має профілактичну мету, – каже начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС Микола Басараб, – цим дітям потрібно прививати любов до здорового способу життя, адже заняття спортом виховують, дисциплінують та самоорганізовують кожного.

Після завершення серії матчів діти покуштували справжньої польової кухні – на свіжому повітрі їли гречку з м’ясом та пили чай.

Перше місце турніру виборола команда з Вижницького району, друге – з Кіцманського, третє – Першотравневого району міста Чернівців. Переможці отримали дипломи, медалі та кубки. Однак, ніхто з юних спортсменів не повернувся з порожніми руками – усі учасники змагання отримали іменні дипломи, а також солодощі та фрукти.

А футболістів, які найкраще проявили себе в іграх, об’єднають у збірну Чернівецької області, яка поїде у Полтаву виборювати Всеукраїнський кубок з міні-футболу.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України у Чернівецькій області.

peredplata