Аналітик пояснив, у чому користь \”чисток\” Державної фіскальної служби

Рішення Кабінету Міністрів України про звільнення першого заступника голови Державної фіскальної служби Володимира Хоменка та заступника голови ДФС Анатолія Макаренка позитивно вплине на економіку та інвестиційний клімат України.

Аналітик пояснив, у чому користь "чисток" Державної фіскальної служби

Таку думку сайту \”24\” висловив аналітик інвестиційної компанії Empire State Capital Євген Петруша.

Як і очікувалося, Кабмін почав чистку в Державній фіскальній службі і оголосив публічний конкурс на ключові посади в міністерстві. Проте варто також зазначити, що результати розслідування діяльності ДФС так і не були опубліковані. Тим не менш, ми позитивно оцінюємо дії уряду в цьому ключі, оскільки це дає сигнал про те, що держчиновники відповідають за свої дії і можуть бути звільнені за відсутності прогресу або в результаті негативних наслідків їхніх рішень, — сказав експерт.

Нагадаємо, 23 березня на засіданні Кабміну були оприлюднені результати службового розслідування стосовно керівництва ДФС, проведеного комісією під керівництвом міністра економічного розвитку і торгівлі. Комісія рекомендувала Кабміну звільнити Хоменка та Макаренка, але залишити на посаді Білоуса за умови, що він представить план поліпшення роботи відомства. Разом з тим Білоус сам попросив Кабмін про свою відставку.

Розпорядження Кабміну про звільнення заступників голови ДФС за порушення присяги державного службовця було прийняте у той же день.

Як повідомив 25 березня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, службове розслідування Державної фіскальної служби завершилося. Матеріали передані до ГПУ для порушення кримінальних проваджень.

peredplata