Симоненко на пленумі КПРФ в Москві закликав до повалення української демократичної влади. Нардепи вимагають його арешту

Симоненко на пленумі КПРФ в Москві закликав до повалення української демократичної влади. Нардепи вимагають його арештуЛідер проросійської \”Комуністичної партії України\” (КПУ) Петро Симоненко, що досі лишається у легальному полі, з\’явився 28 березня 2015 на пленумі ЦК КПРФ, де виступив з вимогою повалення встановленого після Євромайдану державного ладу.

Варто зазначити, що раніше політик переховувався в Іспанії.

\”Він (Симоненко – ред.) вважає, що неможливо домогтися миру без зміни політичного режиму і встановлення влади трудящих\”, – сказано в повідомленні офіційного сайту КПРФ.

За словами Симоненка, \”політичні бої\” з українською демократичною владою \”необхідно вести спільно з російським народом\”. У зв\’язку з цим він закликав до створення \”бойового антифашистського фронту\”.

\”Владою трудящих\” Симоненко, вочевидь, вважає виконання політичних замовлень Кремля на розхитування ситуації всередині України, необхідне для подальшого просування російських окупаційних військ. Так вважає народний депутат України від \”Радикальної партії\” Ігор Мосійчук, який написав про це на своїй сторінці в Facebook.

Окрім того, за словами Мосійчука, голова КПУ увійшов до керівного органу КПРФ – \”партії, що відкрито підтримала анексію Криму та сепаратистів\”. \”Як на мене, цього достатньо для арешту Симоненко і суду над ними\”, – упевнений нардеп.

Відповідне депутатське звернення Мосійчук готує в СБУ і Генпрокуратуру.

Довідка

Влітку 2014 року колишній член парламентської фракції КПУ Олександр Зубчевський розповів про те, що Симоненко разом з родиною мешкає на власній віллі в Іспанії. Згодом його також бачили у Відні, де він, вірогідно, зустрічався з олігархом-утікачем Дмитром Фірташем.

\”На цій зустрічі (з журналістами, де були продемонстровані нові свідчення олігархічного способу життя Симоненко – ред.) нам не лише розповіли, а й документально показали його віллу в Іспанії, в тому числі і відеоматеріали, зняті українськими журналістами. Як виявилося, він там не відпочивав, він там живе разом з сім\’єю! При цьому виходимо на трибуну і розповідаємо про Митний союз і згубність вступу до ЄС… Був би він лідером ліберальної партії чи будь-який іншої – питань немає. Але він лідер Комуністичної партії. Зрозуміло, що лідер повинен жити добре і не жебрати, але всьому є межа\”, – сказав колишній член КПУ.

Зазначимо, що до початку Євромайдану родина Симоненка проживала у розкішному маєтку в Мостищі поблизу Києва, згодом спаленого невідомими.

8 липня міністр юстиції України Павло Петренко підписав і подав до суду позов про заборону діяльності в Україні партії комуністів. За його словами, до позову долучено 129 аркушів письмових доказів, а також відеоматеріали.

Київський окружний адміністративний суд відмовився забороняти КПУ.

На осінніх парламентських виборах партія не подолала 5%-ий прохідний бар\’єр й нині вважає себе опозицією.

Джерело

peredplata