Росія відібрала завод у Порошенка

Севастопольський морський завод, кінцевим власником якого є компанія президента України Петра Порошенка, офіційно зареєстрували в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб Росії як державну власність Росії.

Як повідомляє програма Першого національного і Радіо Свобода \”Схеми\”, українське підприємство зареєстрували як державну власність Росії 19 березня 2015 року під назвою \”Державне унітарне підприємство \”Севастопольський морський завод\”.

Росія відібрала завод у Порошенка

В той же час в Україні діяльність цього підприємства юридично не припинена. За офіційними даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, 89% акцій товариства належить ПАТ \”Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд \”Прайм Ессетс Кепітал\”, власником якого є Петро Порошенко.

В \”Прайм Ессетс Кепітал\” підтвердили, що завод \”влада\” Криму відібрала, а не купила.

\”Прайм Ессетс Кепітал\” Севастопольський морський завод не продавав. Територія Криму окупована Російською Федерацією\”, — заявив адвокат фонду Андрій Вовк.

До слова, 1 квітня в російському Липецьку правоохоронці заблокували вхід на фабрику Roshen, пов’язану з українським президентом Петром Порошенком.

Згодом стало відомо, що слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти ВАТ \”Липецька кондитерська фабрика Roshen \” за фактом шахрайського розкрадання грошей з російського бюджету.

peredplata