Волю політв’язням! І знову в Запоріжжі Сталін

Волю політв’язням! І знову в Запоріжжі СталінУже вдруге комуністи реваншують. В Запоріжжі відновлено пам’ятник Сталіну. Той самий, який 28 грудня 2010 року був обезголовлений тризубівцями. Хлопці визнали, що зробили те, що мали б зробити правоохоронці, адже пам’ятник встановлений незаконно. Окрім того, він є пропагандою тоталітарного режиму.

Та ще й року не минуло, як комуністи з мовчазної згоди влади 7 листопада пам’ятник відновили. Правда, комісія Запорізької міської ради, яка була створена на обурення громадськості, визнала ту скульптуру нічим іншим, як «елементом декоративного оформлення інтер’єру».

Тоді, питається, чому за пошкодження того ж таки тоталітарного інтер’єру в 2010 році тризубівців тягають судами? Та ще й шиють їм сотню тисяч збитків!
От і 22 листопада дев’ятеро тризубівців, які відсиділи більше трьох місяців за ґратами за пошкодження «інтер’єру», знову сиділи на лаві підсудних. Відбулось чергове судове засідання у їхній справі. Як нам повідомили в Центральному проводі ВО «Тризуб», в суді почались дебати. Прокуратура просить суд визначення покарання хлопцям у вигляді від двох до трьох років умовно з відтермінуванням до трьох років. Та ще й аби тризубівці відшкодували комуністами матеріальні збитки у розмірі 109 тисяч гривень. Та захист вважає такі вимоги прокуратури неправомірними, адже немає в діях хлопців складу злочину. 30 листопада ж матимуть слово захисники обвинувачуваних та самі обвинувачувані. І вже 12 грудня суд оголосить вирок. Та навіть якщо суд таки задовольнить прохання прокуратури (а воно стосується навіть тих хлопців, котрих і близько біля пам’ятника Сталіну не було), то захист подаватиме апеляцію. Бо ж тризубівці не визнають своєї вини.

Тим часом хлопці не опускають рук і вже закликають небайдужих підписатися під петицією до міського голови Запоріжжя про демонтаж запорізького Сталіна. Комуністи ж обіцяють до смерті захищати свого ідола. Уже невдовзі побачимо, що переможе – правда чи кривда.
Надія ВІРНА

peredplata