Бізнес український – гроші російські

Бізнес український - гроші російськіНаш власний кореспондент у Брюсселі Ростислав Демчук передає:

-Росія продовжує тролити Петра Порошенка щодо його персонального бізнесу. Цього разу йдеться не про липецькі кондитерські фабрики \”Рошен\” українського президента-олігарха, а про його завод \”Севморзавод\” у Криму.
Віце-прем\’єр Росії Дмитро Рогозін (імовірний правонаступник Володимира Путіна на російський пресмтол) сьогодні відвідав Севастопольський морський завод, який раніше належав президентові України Петру Порошенку, а на початку березня був \”націоналізований\” Росією.
\”Сегодня решили вновь запустить цеха легендарного завода, обновить оборудование и вернуть на производство корабелов и интересные заказы\”, – написав Рогозін у Facebook.
\”Севморзавод\” – найбільше суднобудівне підприємство регіону, яке було засноване в 1783 році, тоді він називався Лазаревське адміралтейство. З 2010 року завод належав концерну \”Укрпромінвест\” Порошенко.
Всього під націоналізацію Росії в Севастополі потрапили 13 підприємств: ПАТ Севморзавод, СРК Севморсудоремонт, ДП Внешекономсервіс, СПТ Корабел, Севмордорстрой, Севморверфь, Севмормаш, Нова ера, Інкермеблі, Севморремо, Югсевмосервіс, ДП Севморенерго та ДП Конструкторське бюро радіозв\’язку Кримнафтогаз.
Натомість жодне із близько двохсот російських підприємств, які діють з початку російської агресії на Україну не націоналізоване й не потрапило під санкції! Ви запитаєте \”чому\”? Не знаю, для мене це також загадка.

peredplata