Опозиція вимагає від президента парафувати Угоду про асоціацію з ЄС

Опозиція вимагає від президента парафувати Угоду про асоціацію з ЄСОпозиція вимагає від президента України Віктора Януковича забезпечити парафування та підписання Україною Угоди про асоціацію та Зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Про це заявив лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що через багато років Україна нарешті підійшла до історичного етапу, який відкриває державі можливості для реальної інтеграції в Європу. «Відповідає це особистим інтересам президента чи ні, але таке зближення з ЄС відповідає інтересам українського народу. Влада зобов’язана виконувати офіційно проголошений курс держави на євроінтеграцію», – підкреслив лідер «Фронту Змін».

«Українське керівництво повинно відмовитись від інтриг, спрямованих на фактичний зрив саміту Україна-ЄС 19 грудня. Якщо глава держави напередодні історичної події на пряме запитання про свою участь у саміті не дає прямої відповіді, то це свідчить або про недолугу спробу влади шантажувати Європу, або про рух в протилежному від ЄС напрямі – в Радянський Євразійський Союз, до радянського минулого», – сказав Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що відмова від парафування угоди з ЄС розв’язує руки владі, дає їй карт-бланш на подальше згортання демократії в Україні, політичні репресії та знищення опозиції.

Лідер «Фронту Змін» закликав Віктора Януковича публічно чітко засвідчити свої наміри щодо парафування Угоди про асоціацію та Зону вільної торгівлі з Європейським Союзом 19 грудня. «Європейці неодноразово заявляли, що вони до цього готові», – зазначив він.

peredplata