У Донецьку почалося повстання. Незадоволені йдуть на Київ ОНОВЛЕНО

У Донецьку почалося повстання. Незадоволені йдуть на Київ  ОНОВЛЕНОПенсіонери з вилами вибили двері Донецької ОДА
Близько сотні мітингувальників-пенсіонерів у Донецьку вибили двері будинку Донецької обладміністрації.

Як повідомляє Українська правда з посиланням на сайт \”В городе. Донецк\”, близько сотні осіб пенсійного віку, які називають себе членами спілки ошуканих вкладників, оточили донецьку обладміністрацію і вимагають особистої зустрічі c губернатором Андрієм Шишацьким.

Мітингувальники виступають за зниження комунальних тарифів та дотримання прав пільговиків, зокрема, мова йде про дітей війни і чорнобильців, пише \”Донбасс.ua\”.

Як зазначає видання, люди озброєні вилами і лопатами.

Між учасниками мітингу і охороною обладміністрації сталася бійка, в результаті якої були виламані пластикові двері на вході до вестибюлю та вибиті вікна.

Під час зіткнення постраждав охоронець ОДА. Через отримані травми він втратив свідомість. Незабаром потерпілого забрала машина швидкої допомоги.

За словами мітингувальників, поштовхом до штурму послужив розгін мітингу чорнобильців близько Пенсійного фонду в Донецьку

У Донецьку чорнобильці, які беруть участь у голодуванні біля будівлі обласного Управління Пенсійного фонду, спалили на багатті агітаційну куртку із символікою Партії регіонів і написом «Янукович – наш Президент».

Про це УНІАН повідомив представник ініціативної групи голодуючих Володимир СУМАРУКОВ.

За його словами, ввечері 27 листопада на місці знесеного намету ті, хто беруть участь у голодуванні розвели багаття, щоб грітися вночі. Чорнобильці кинули в багаття не лише дрова, але й синю куртку із символікою Партії регіонів. Такі куртки широко розповсюджувалися в Донбасі у період кампанії із виборів Президента України в 2004 році.

«Цю куртку хтось із учасників акції приніс, коли ми починали голодування…», – сказав В.СУМАРУКОВ.

Джерело УНІАН

Українська правда повідомляє, що організатори заявленого на 30 листопада \”Маршу порожніх гаманців\” мають намір його провести, незважаючи на обмеження Донецької міськради.

Про це заявив голова Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України В\’ячеслав Рой на прес-конференції в понеділок у Києві, повідомляє \”Інтерфакс-Україна\”.

За його словами, Донецька міськрада з понеділка своїм рішенням рекомендувала організаторам акції перенести її проведення в інше місце – на відстані 2 км від будівлі міськради.

Рой підкреслив, що ініціатори \”Маршу порожніх гаманців\” мають намір відстояти своє право на проведення акції в заявленому місці через суд.

За його словами, на \”Марш порожніх гаманців\” мають приїхати учасники не тільки з Донецької області, а й інших регіонів.

Рой не відкинув, що якщо буде і судова заборона на проведення акції, то \”Марш порожніх гаманців\” проведуть в іншому місці.

При цьому він допустив, що його учасники почнуть пішу ходу на Київ.

Глава федерації також нагадав, що \”Марш порожніх гаманців\” проходитиме під гаслом: \”Спасибі жителям Донбасу за те, що всіх зібрали разом!\”

Ініціатори акції також проведуть акцію \”Обери собі міністра\”, додав він. 20 грудня у Києві під стінами Будинку уряду відбудеться акція, під час якої учасники вимагатимуть відставки уряду.

Рой нагадав, що \”Марші порожніх гаманців\” уже відбулися у Чернівцях, Хмельницькому, Алчевську, Богуславі та Миколаєві.

\”Марш крокує Україною, і, нарешті, він підійшов до столиці \”сучасної демократії\” – Донецька\”, – підсумував він.

Фото з сайту Остров

Тим часом львівяни солідаризуються з донеччанами. І завтра з 17 по 18 годину проведуть флеш-моб з викладенням свічок з гаслами солідарності. Захід організовується громадськими організаціями та профспілками Львівщини, без партійної символіки.

peredplata