Події у Донецьку – персональна відповідальність президента

Події у Донецьку – персональна відповідальність президентаПрезидент має відсторонити від виконання обов’язків голову Донецької обласної адміністрації, начальників управлінь Міністерства внутрішніх справ і Міністерства надзвичайних ситуацій в Донецькій області, дії та бездіяльність яких призвели до загибелі людини під час розгону мирної акції в Донецьку. Про це заявив лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк на прес-конференції в Києві.

«Президент має прийняти рішення про відсторонення на час розслідування (подій у Донецьку) голови обласної адміністрації, начальника обласного управління Міністерства внутрішніх справ та інших керівників спеціальних підрозділів, які відповідають за збереження життя людей, а не знищення людей», – підкреслив він.

Арсеній Яценюк додав, що це сьогодні – персональна відповідальність президента.

Нагадаємо, одразу після трагедії в Донецьку лідер партії «Фронт Змін» звернувся до генерального прокурора та міністра внутрішніх справ із вимогою негайно розслідувати обставини розгону наметового містечка чорнобильців під Управлінням пенсійного фонду в Донецьку і загибелі людини під час цих подій. Він вимагає негайно порушити кримінальну справу, а також розібратися, чи законно було винесено нещодавнє судове рішення про заборону мирної акції чорнобильців, яких суд оголосив терористами.

За повідомленнями інформаційних агентств, у неділю, 27 листопада, люди в цивільному за підтримки міліції вилучили центральний намет наметового містечка чорнобильців у Донецьку. Під час силового вилучення один із протестувальників, шахтар-інвалід помер. «Швидка допомога» констатувала зупинку серця.

peredplata