Правий сектор» підтримав затриманих «вбивць» Бузини та пообіцяв звільнити

Правий сектор» підтримав затриманих «вбивць» Бузини та пообіцяв звільнити«Правий сектор» підтримує затриманих Андрія Медведька та Дениса Поліщука , яким приписують вбивство журналіста Олеся Бузини. У «ПС» вважають, що причиною затримання цих молодиків стала їхня активна громадянська позиція. «Правосекторівці» пообіцяли докласти максимум зусиль, аби патріоти опинилися на волі.

Про це йдеться у заяві військово-політичного руху «Правий сектор», новину передає «Преса України».

Затриманих Андрія Медведька та Дениса Поліщука, котрих звинувачують у вбивстві Бузини, у «Правому секторі» вважають патріотами, що заслуговують винагороди, а не переслідування.

«Доволі сумнівною є причетність згаданих патріотів, учасників війни до акції по ліквідації Бузини. Натомість цілком вірогідною є версія, що причиною затримання стала їхня активна громадянська позиція», – йдеться у заяві.

За інформацією «Правого сектору», суддя Володимир Бугіль, котрий обирав запобіжний захід одному з хлопців, відомий своїми судовими переслідуваннями майданівців.

«Не може не привертати до себе уваги цинізм представників влади: затриманих було названо злочинцями, не дивлячись на те, що такими їм може визнати лиш суд, до затриманих застосовувались тортури, «правоохоронці», які їх затримували та катували, є людьми відверто антиукраїнських поглядів. Запобіжний захід одному з патріотів обирав суддя Володимир Бугіль, відомий, завдяки покриванню ним одіозних злочинців і судовому переслідуванні майданівців», – зазначається в заяві.

Разом із тим, представники «Правого сектору» не вважають ліквідацію Бузини злочином.

«Для нас як націоналістів є очевидним те, що ліквідація Бузини не є злочином. Злочином є те, що Бузина, як і величезне число інших затятих і дуже активних українофобів вільно ходив по нашій землі. Бузина, працюючи на своїй ниві, роками готував ґрунт для московського вторгнення і був, по суті, «інформаційним терористом». Тому було б цілком логічно, якби під час війни він опинився за ґратами і відповів за свою злочинну діяльність. Проте за останні півтора роки важко було помітили бажання влади покарати представників режиму Януковича, тих, хто винен у злочинах проти Майдану, осіб, котрі працюють на інтереси держави-окупанта. Натомість бажання нейтралізувати якомога більше дієвих патріотів не помітити важко», – зауважують «правосекторівці».

Також «Правий сектор» висловив свою підтримку затриманим хлопцям і пообіцяв сприяти їх звільненню.

«Коли державна влада не служить національним інтересам, вона втрачає легітимність, натомість право карати злочинців переходить патріотам, які усвідомлюють власну відповідальність перед нацією! «Правий сектор» підтримує затриманих побратимів і докладе максимум зусиль, аби вони опинилися на волі», – наголосили патріоти.

Нагадаємо, затриманий Андрій Медведько звинуватив працівників міліції у застосуванні фізичної сили до нього та у крадіжках під час обшуків.

peredplata