Мельниченко: Доля Гонгадзе може спіткати цілі редакції

Мельниченко: Доля Гонгадзе може спіткати цілі редакціїЯкщо Леонід Кучма уникне покарання у справі Георгія Гонгадзе, то доля загиблого журналіста може спіткати цілі редакції.

Про це заявив Микола Мельниченко, коментуючи призначений на 7 грудня розгляд скарги адвокатів екс-президента Леоніда Кучми на постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи.

«Якщо сьогодні Кучма вийде сухим з води, то завтра зажерлива влада, усвідомивши свою повну безкарність, буде вивозити чесних журналістів, що ще залишились, у таращанський ліс цілими редакціями», – написав Мельниченко на власному сайті.

Мельниченко також попередив, що в Україні не варто захищати журналістів: «Дізнавшись про підготовлений / скоєний злочин проти журналіста, добре зважте чи варто ставати на його захист. Журналістів вбивають виключно люди, наділені владою. Будь-яка влада, як казав Кучма, – вона від Бога», – додав екс-майор.

На думку Мельниченка, «ці ж журналісти, отримавши тридцять срібняків, з чистою совістю вкажуть на вас як на можливого вбивцю. Чи є резон зараз перед виборчою кампанією захищати журналістів від піховшеків в їх власних лавах?»

Як зазначив екс-майор, «вирішення нагальних питань сьогодення знаходиться насамперед в адекватному оцінюванні дійсності».

«Чи вистачить у вас сил протистояти системі, дійти до кінця? Під удар потраплять найближчі вам люди. Чи готові ви їх втратити?», – наголосив Мельниченко.

«Запитайте спочатку не з влади, а у себе: засудити невинну людину або дозволити вбивці залишитися на волі і здійснювати свої злочини далі?» – підсумував Мельниченко.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 7 грудня розгляне скаргу адвокатів екс-президента Леоніда Кучми на постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи.

Як відомо, 20 жовтня Конституційний суд вирішив щодо «плівок Мельниченка», що звинувачення у скоєнні злочину не може ґрунтуватися на даних, отриманих без дотримання Конституції або з порушенням законів.

Згодом генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що тільки суд може вирішити, чи є доказами у справі екс-президента Леоніда Кучми плівки екс-майора Миколи Мельниченка. Пише Українська правда.

peredplata