Тисячі людей прийшли на віче \”ПС\”, де збираються оголосити про референдум. ДОПОВНЕНО

Тисячі людей прийшли на віче \"ПС\", де збираються оголосити про референдум. ДОПОВНЕНОНа Майдані Незалежності в Києві відбувається віче, організоване партією \”Правий сектор\”.

За даними кореспондента \”Української правди\”, на головну площу столиці вийшло від однієї до чотирьох тисяч людей.

Перед виступом на акції, лідер організації Дмитро Ярош повідомив, що на вічі планують ухвалити резолюцію про проведення референдуму про недовіру діючій владі.

Окрім того, на референдум планують винести питання введення воєнного стану, денонасації мінських угод, повної блокади окупованих територій та легалізації добровольчого руху.

Зі слів Яроша,які цитують \”Українські новини\”, у випадку якщо не вдасться провести референдум відповідно до чинного законодавства, \”Правий сектор\” має намір створити свою \”народну центральну виборчу комісію\”, що проведе плебісцит.

Водночас \”Правий сектор\” стверджує, що виступає проти силового скинення діючої влади.

\”Ми виступаємо за те, щоб не дестабілізувати ситуацію в державі й не використовувати силовий фактор, оскільки ми знаємо що таке зброя\”, – сказав Ярош.

Він зазначив, що у разі початку конфлікту між владою і \”Правим сектором\” із застосуванням зброї, цим може скористатися президент Росії Володимир Путін, якому будуть вигідні додаткові фронти всередині України.

Лідер партії наголосив, що якщо влада не припинить репресії проти добровольців, то \”Правий сектор\” буде організовувати акції цивільної непокори.

За даними міліції, обстановка на віче спокійна. Правоохоронці не називають точної кількості людей, кажеть, що їх \”кілька сотень\”.

Українська правда

P.S.Виступаючі на мітингу говорять про те, що на Майдані уже десятки тисяч людей. І люди продовжують йти на Майдан

peredplata