Командувачі та правоохоронці підбили підсумки року: Україна вистояла завдяки воїнам

 

 

Головнокомандувач Збройних сил та очільники українських відомств відзвітували про 2023 рік, а також оприлюднила деякі плани на майбутнє.

Джерело: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, командувач Повітряних сил Микола Олещук, голова СБУ Василь Малюк, очільник ДПСУ Сергій Дейнеко, ССО

Пряма мова Залужного: “Минає 2023 рік.

Ще один надскладний рік нашої боротьби за свою землю та свободу. Це був рік, коли Україна вистояла. Вистояла завдяки вам – українським солдатам і матросам, сержантам і офіцерам. Завдяки кожному з вас!

Я дякую нашим військовим за стійкість і самовідданість величній справі – захищати Україну. Схиляю голову перед українськими воїнами, які загинули в боях за Батьківщину. Вони назавжди у наших серцях.
2024 рік не буде легким. Боротьба за свободу та майбутнє наших дітей продовжується. Вірю, що ми з гідністю пройдемо усі випробування та крок за кроком продовжимо наближати нашу Перемогу!”.

Пряма мова Сирського: “У 2022 році ми показали всьому світові нашу незламність, зупинивши та відкинувши окупантів. У 2023 році ми продовжили наближення нашої перемоги, не давши ворогові досягти успіху.

Сьогодні ми продовжуємо тримати східний фронт, щоб руйнівний “рускій мір” не прийшов у Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку, Костянтинівку, Лиман, Куп’янськ та інші українські міста. Ми відкидаємо ворога та відвойовуємо українську землю за кожної нагоди, доводячи всьому світові, що можемо повернути своє”.

Пряма мова Олещука: “Завершується 2023 рік, та не завершується війна за нашу свободу, за наше майбутнє і наші цінності!

Ми прекрасно розуміємо, який потужний перед нами ворог, і ми знаємо, що буде нелегко у цій боротьбі. Сподіваємось на потужну підтримку союзників у 2024-му році, але, в першу чергу, розраховуємо на власні сили!

Завдаючи болючих ударів по військових об’єктах, засобах ППО, живій силі та техніці противника, українські пілоти найбільше прагнуть у наступному році робити свою справу ще ефективніше.

У 2024-му ми отримаємо західні літаки, більше авіабомб і ракет американського, британського та французького виробництва. Це допоможе нам боротися з ворогом, визволяти нашу землю, очищати наше небо і море від російського мотлоху”.

Пряма мова Малюка: “2023 рік став ще однією героїчною сторінкою українського народу у боротьбі проти ворога. Ми вкотре показали світові свою незламність та єдність.

Кожного дня Сили оборони роблять максимум, аби Україна стала ще на крок ближчою до Перемоги.

Ми міцно стоїмо на своїй землі. За неї віддають життя кращі сини і доньки України. Так само її захищали наші славетні козацькі пращури. Тому що воля і свобода завжди були найвищою цінністю для українців.

Цей ментальний зв’язок між воїнами різних поколінь відчувається і сьогодні, допомагаючи нам у боротьбі з ворогом. Не дарма унікальна технічна розробка Служби безпеки України – морські дрони “Sea baby”, якими ми вразили Кримський міст і чимало російських військових кораблів, – була створена саме за прототипом козацької “Чайки”.

СБУ надихається славетною історією і водночас постійно шукає нові технологічні рішення, щоб влаштувати ворогу якомога більше сюрпризів. У цьому році нам вдалося виконати чимало задуманих спецоперацій на суші й на морі.

Наші дрони випалюють вщент російську техніку. Снайпери дістають цілі на рекордній відстані. Контррозвідка та військова контррозвідка затримують зрадників і колаборантів, щоб вичистити п’яту колону всередині країни.

Кіберфахівці відбивають тисячі російських кібератак, захищаючи критичну інфраструктуру. А слідчі СБУ якісно документують всі воєнні злочини армії РФ”.

Деталі: Очільник ДПСУ Дейнеко Новий рік зустрічає на передовій з прикордонниками.

Пряма мова Дейнеко: “Ми продовжуємо робити для цього все можливе, і ми не припинимо боротися за нашу свободу, незалежність, наших людей, територіальну цілісність, наші міста та села.

Українці здолали багато труднощів, але роботи ще залишається також багато. Однак я переконаний – ми зможемо все! Спільними зусиллями, з єдиним бажанням і в єдності ми здолаємо цей шлях.

Я щиро вдячний прикордонникам – своїм підлеглим, своїм побратимам та посестрам. Хлопці та дівчата, я пишаюсь Вами! Ви мужньо захищаєте нашу країну в Складі сил оборони та разом з іншими українськими захисниками продовжуєте ламати плани окупантів. Ви проявляєте неабияку мужність на лінії фронту під час відбиття ворожих атак та звільнення територій. Я постійно бачу Вашу стійкість і бажання очистити Україну від окупантів. Ви укріплюєте та бережете кордон нашої держави на всіх напрямках й водночас продовжуєте битися.

Шановні бойові друзі! Шановні українці!

Залишаймося гідними синами та доньками Героїчного Українського народу. Вічна шана і слава Героям та всім людям, чиї життя обірвала розв’язана Росією війна.

Хай рік новий дає нам сил і витримки на подальшу боротьбу, здійснить мрії та принесе довгоочікувану Перемогу України над загарбниками”.

Більше деталей: Воїни ССО також показали свій 2023-й у відео.

peredplata