Путін: живий труп

Путін: живий трупПомічник президента Росії Ігор Бєлоусов визнав, що поточний обсяг валютних резервів Росії не дозволяє підтримувати курс рубля

На цей раз чиновник скористався простою арифметикою. Доларів залишилося всього 300 мільярдів. З них 120 мільярдів – резерви уряду, тобто гроші на соціальну сферу. Частина резервів, що залишається, вистачає на дев\’ять місяців товарного імпорту. Після цього – економічний крах, дефолт, девальвація рубля. Тобто наслідки, яких російське керівництво хоче уникнути. Але, судячи з усього, вже не може.

Бєлоусов намагався пояснити, чому російський Центробанк не буде більше витрачати ресурси на підтримку курсу \”дерев\’яного\”. А в результаті дав точну оцінку нинішньої економічної ситуації в Росії. Це і є результат авантюрної політики Володимира Путіна і його оточення. І справа не тільки у війні проти України і західних санкціях. Справа в тому, що пітерські чекісти і бандити розікрали країну і підвели її до краю прірви. І ніяких можливостей уникнути падіння тепер просто немає. Єдине, на що сподіваються в Кремлі – так це на те, що ціни на нафту знову почнуть зростати. А якщо не почнуть?

Якщо не почнуть, то через дев\’ять місяців якомусь міністру доведеться піти до Путіна і сказати, що скарбниця порожня. І якщо це розуміє Бєлоусов, то це розуміють і всі інші: крах неминучий! Тоді що робити в цій ситуації? Чекати краху? Рятуватися самим? Намагатися позбутися Путіна і його камарильї? Або сама камарилья повинна позбутися Путіна? Але як?

Ці дев\’ять місяців обіцяють бути не просто цікавими, вони можуть бути і трагічними. Хижак, який розуміє, що його загибель неминуча, здатний на будь-які нові авантюри заради збереження не тільки влади і грошей, але й життя. Ми знаємо це по діях Януковича. Путін зараз – в аналогічній ситуації. Такий же живий політичний і економічний труп. Але в руках цього мерця – військові можливості дезорієнтованої країни. Саме тому всім нам необхідно бути напоготові.

Віталій Портников
Джерело

peredplata