Захисники Тимошенко наголошують, що вона як і раніше практично не встає.

У Лук\’янівському СІЗО заявили, що якщо екс-прем\’єр Юлія Тимошенко надалі продовжуватиме скаржитися на біль у спині, але при цьому не докладатиме ніяких зусиль до свого одужання, її переведуть до камери для відбування покарань. Про це пише \”Комсомольська права в Україні\”.

\”Якщо людина не буде лікуватися, то його потрібно або перевести в камеру, або тримати під вартою. А не займати місце в лазареті\”, – заявила глава Державної пенітенціарної служби Олександр Лісіцков, зазначивши, що питання про подальше місцеперебування екс-прем\’єра керівництво СІЗО розгляне на наступному тижні.

В СІЗО також заявили, що загроз здоров\’ю Тимошенко немає.

\”Все, що потрібно, їй роблять. А не видужує Тимошенко лише тому, що сама цього не хоче. 9 разів вона відмовлялася від проведення медичного огляду, не здає кров на аналізи\”, – заявило керівництво ізолятора .

Натомість захисники Тимошенко наголошують, що вона як і раніше практично не встає. Вони стверджують, що минуло вже два тижні, як Тимошенко з болями в спині була поміщена в лазарет Лук\’янівського СІЗО, однак її не лікують, а дають знеболююче.

Зокрема, захисника Сергія Власенка обурили слова про переведення до звичайної камери.

\”Тобто\” переселення \”ніяк не пов\’язане з одужанням. Це що за надзвичайний цинізм?\”, – заявив він.

Нагадаємо, раніше Власенко припустив, що Тимошенко можуть насильно вивезти до суду на розгляд апеляції.

peredplata