Аграрна партія консолідує навколо себе громадські організації та політичні партії

Аграрна партія консолідує навколо себе громадські організації та політичні партіїВ суботу 5 вересня, на V1 позачерговому з’їзді Аграрної партії України було прийнято рішення про участь політсили в наступних місцевих виборах. Влитися в ряди партії висловили бажання низка громадських організацій та інших політичних партій. Зокрема на з’їзді меморандуми про співпрацю підписали з громадськими асоціаціями – Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, «Всеукраїнська Рада Старійшин», «Спілка громадських організацій України «Народна рада», а також з політичними партіями – Партією відродження села і Українською партією «Зелена планета».

В цей же день пройшли зїзди «Народного руху», партії «Справедливість» та Християнсько-демократичного союзу України, на яких також були прийняті рішення поєднати зусилля з Аграрною партіє України.

Віталій Скоцик, лідер Аграрної партії України

«Приємно було підписувати меморандум з Асоціацією голів сільських і селищних рад, це власне ті люди, які сьогодні є на місцях в різних регіонах України. В «Народній раді» більше 4,5 тис. громадських організацій – це і вчителі, і лікарі, це інтелігенція, це багато різних людей, яким сьогодні, і це приємно констатувати, назва «аграрна» не ріже вухо. Вони розуміють, що Аграрна партія – це солідно, це гарантовано, це стабільно і серйозно, а не просто проект під вибори. «Всеукраїнська Рада Старійшин», її очолює довічний член Парламентської асамблеї Ради Європи від України Анатолій Раханський – це досвід, мудрість, доступ до європейських політичних партій. З Партією відродження села у нас дуже схожа ідеологія – це побудова іншого села, якісного, процвітаючого. Важливо, що до нас приєдналася Українська партія «Зелена планета», тому що світова практика доводить, що повинно бути поєднання аграрної ідеї з екологічною, з чистою планетою. Не менш приємним були рішення з’їзду «Народного руху», однієї фундаментальних сил, яка на зорі 90-х, власне ще 80-х, закладала основу нашої державності. Партія «Справедливість», можливо дещо більш соціально направлена, але вона дуже близька до нас. Християнсько-демократичний союз України несе у собі християнські цінності, які лежать в основі власне аграрної справи та традицій. Я думаю, що цей процес об»єднання тільки починається, ми почали відчувати себе об’єднуючою центристською силою. Ми відкриваємо нашим регіональним організаціям можливість прийняття в списки кандидатів – кращих людей з близьких за ідеологією сил. При цьому ми лишаємось самодостатньою, впевненою в собі силою, яка впевнено йде на місцеві вибори з завданням вигравати».

Наталія Ключник, заступник керівника виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад

«Асоціація відстоює інтереси села, сприяє розвитку сільських територій, людського капіталу, конкурентоспроможності. Природньо, що на вибори ми ідемо з Аграрною партією України. У нас спільні цілі і завдання – відродити українське село, не дати можливості розороти землі. Наше завдання зробити так, щоб кожен українець, був частиною своєї країни».

Анатолій Патока, виконуючий обов’язки голови Партії відродження села.

«Гуртом і батька легше бити, як кажуть у нас в Україні. Сьогодні усі демократичні сили, які розуміють важливість розвитку аграрного сектору для економіки країни і для відродження села повинні працювати спільно. Тому наша партія вирішила підтримати ці починання Аграрної партії України, адже у нас однакова ідеологія».

Анатолій Раханський, голова правління «Всеукраїнської ради Старійшин»

«В Україні понад 250 партій, а це дуже багато, кожна партія веде свою ідеологію, і ця розпорошеність призводить до того, що вони залишаються поза політичним процесом, а у владі ми бачимо одні і ті ж обличчя, потрібно щоб було, як у всіх країнах світу 2,3,4,5 партій, але не 250 – це дуже і дуже багато. Проаналізувавши їх всіх ми вирішили підтримати саме Аграрну партію України. Вона відстоює інтереси, в першу чергу, аграрної галузі -єдиної галузі, яка ще залишилася, металургії немає, машинобудування немає, ті потужні галузі, вони сьогодні зруйновані у нас. Тому надія лише на аграріїв».

Олександр Толстанов, президент «Спілки громадських організацій України «Народна рада»

«Ми об’єднуємо багато асоціацій, з різними напрямками діяльності, але всіх їх об’єднує те, що вони хочуть жити в мирі і мати можливість нормально працювати і заробляти. Україні Богом дано бути потужною аграрною державою, наша географія, наші землі, ми ж маємо чверть світових чорноземів, найродючіших земель, говорять про те, що ми повинні жити в достатку, мирно, гарно, красиво. І повинні своїм прикладом довести усій Європі і всьому світу, як потрібно жити мирно і процвітати, потрібно уже припинити цей розбрат».

Віктор Скочко, голова Полтавської регіональної парторганізації Аграрної партії України

«Нас помітили! До нас приєднуються інші політичні сили, громадські організації – це велика підтримка, це говорить про те, що Аграрна партія України набирає силу, це говорить про те, що Аграрна партія України трансформується в загальнонародну партію України. Ми цікаві не лише для сільського населення, ми цікаві для всієї України, оскільки, саме через розвиток села відродиться в Україні і харчова промисловість, і важке машинобудування і інші галузі. Запрацює наша економіка».

Юрій Карасик, екс-голова Аграрної партії України

«Тільки аграрії можуть об’єднати націю, можуть об’єднати країну, тому що весь потенціал і фінансовий, і політичний, і економічний знаходиться в землі. Продовольча безпека – об’єднує країну, експорт – об’єднує країну, культура, яку завжди зберігало село – об’єднує країну. Ми не рвемося до влади, бо хочемо її захопити, ми хочемо укріпити владу. Кожен з’їзд партії стає дедалі потужнішим: більше делегатів, більше зацікавлених, і головне що партія структурується, тут залишаються такі як я, які уже працюють більше 50 років в аграрному секторі, але головне сюди іде молодь, а це майбутнє».

Денис Марчук, заступник голови Київської регіональної парторганізації Аграрної партії України

«Настав час позбуватися якихось внутрішніх амбіцій і думати про Україну. Ми всі повинні знати, що Україна – це ми і від кожного з нас залежить, яким чином ми будемо розвиватися. Це перший крок до об’єднаності. Це показує, що сьогодні не лише аграрії, але і люди, які живуть в містах усвідомлюють наскільки важливий розвиток агросектору, наскільки важлива участь у наступних місцевих виборах. Думаю – це перший крок до великих змін і великих перемог».

Сергій Іващук, голова Хмельницької регіональної парторганізації Аграрної партії України

«Для аграріїв, як і для всіх українців зараз дуже важлива економічна стабілізація, але проблема в тому, що інструменти для такої стабілізації лежать в політичній площині. Аграрії – локомотив економіки, 60 млн. тонн зерна, третина ВВП, найбільше валютних надходжень – це сьогодні основа економіки. Ми не ставимо самоціль кількісні показники, нам потрібні якісні, і якраз присутність на різних рівнях влади дасть нам можливість розбудовувати переробну галузь і додану вартість залишати в нашій країні».

Віктор Кияновський, голова Чернігівської регіональної парторганізації Аграрної партії України

«В Україні зараз спостерігається унікальна ситуація. З одного боку, змінилося українське суспільство, яке морально готове до активної участі в управлінні державою, з іншого – існує високий ступінь недовіри до політичних партій і політиків взагалі. Роками політика була синонімом обдурення народу. Занадто тепло кандидати люблять своїх виборців перед виборами і забувають про їх потреби після виборів. Українському суспільству потрібен кардинально новий формат. І ми його пропонуємо. Особливістю нинішніх виборів є те, що партія несе персональну відповідальність за кандидатів, а кандидати персональну відповідальність за успіх партії».

Віктор Іванчик, генеральний директор ТОВ «Астарта-Київ»

«У мене враження після з’їзду дуже позитивні. Я послухав доповіді, виступи і навіть проблемне питання, яке розглядалося по Тернопільській області демонструє зрілість партії, її здатність оновлюватися і рухатися вперед. Я впевнений, що з такими підходами, з такими людьми, партія просто приречена на перемогу і на успіх у своїй роботі».

Віталій Цимбалюк, лікар-нейрохірург, член Аграрної партії України

«Перш за все я вважаю, що в країні не повинно бути так багато партій, їх має бути 2-3, ну максимум 4 основних. А оскільки Україна – аграрна країна і майбутнє я бачу в тому, що вона дійсно стане світовим лідером аграрного виробництва і велика кількість людей буде зайнята в цьому, то я вважаю, що це буде партія народна. І друге, що важливо особисто мені, без нормального, здорового харчування не буде здорової людини, тому партія може вирішувати дуже багато і медичних питань. Позитиво вплинути на здоров»я нації».

Василь Калашник, голова Одеської регіональної парторганізації Аграрної партії України

«Знаєте, одесити дуже веселі люди, вони люблять гарно поїсти і вони завжди говорять «любов приходить і уходить, а їсти хочеться завжди». Взагалі регіон дуже позитивно сприйняв відродження Аграрної партії України, я багато їжджу по області, спілкуюся з людьми і бачу зацікавленість людей, на нас покладають великі надії. І не лише самі сільгоспвиробники, багато людей цікавиться в містах і в самій Одесі. Адже саме аграрний сектор здатен витягнути економіку на нові рубежі, з’явиться позитивна динаміка, з’являться нові переробні підприємства, будуть робочі місця».

Юлія Пелешкей, голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Закарпаття

«Я нещодавно влилася в Аграрну партію України, але давно слідкувала за діяльністю партії. За останній рік я побачила багато позитивних зрушень. Чим далі тим більше надії вселяється в серця людей, відчуття таке, що з’явилася якась соломинка, яка може ще нас врятувати. Ми не маємо права здаватися і давати волю тим олігархам, які довели країну до такого стану. Сьогодні уже не треба нічого реформувати, нам треба все розвалити, тому що воно і так уже все розваллено, і будувати нове, брати нових людей. Я вірю, що ми зможемо змінити країну».

peredplata