Чернівецька ОДА одна з найбільш закритих в Україні

Чернівецька ОДА одна з найбільш закритих в УкраїніВід «почесного» третього місця серед найгірших у плані відкритості облдержадміністрацій Чернівецьку ОДА відділяє всього три десятих бала. «Випередили» нашу крайову владу лише Одеська ОДА (з результатом в 1 бал), Луганська (1,05 бала), Закарпатська (2 бали) та Чернігівська (2,05 бала). Такі результати четвертої хвилі всеукраїнськогу моніторингу відкритості органів влади, які оприлюднив ГО Центр політичних студій та аналітики. Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Знати, щоб діяти!» за підтримки громадської кампанії «Новий Громадянин».

Чернівецька ОДА одна з найбільш закритих в Україні

На сайті «ПРОЗОРА бюрократія» так коментуються результати моніторингу: «За результатами четвертої хвилі запитів маємо констатувати порушення місцевими чиновниками норм Закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме:

Не надали відповідь на запит такі обласні державні адміністрації: Луганська, Одеська, Закарпатська, а також міські ради: Львівська, Тернопільська.

Не вчасно надала відповідь на запит Сімферопольська міська рада. Не в повному обсязі надали відповідь на запит такі обласні державні адміністрації: Донецька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Тернопільська, Харківська, Черкаська, Чернігівська, Чернівецька та АРКрим, а також міські ради: Київська, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Харківська та Черкаська.

За результатами чотирьох хвиль запитів маємо такі дані:

Найкращі обласні державні адміністрації:

1 місце розділили – Тернопільська та Херсонська (3,75 бали); 2 місце розділили – Волинська, Івано-Франківська, Полтавська, Сумська (3,50 бали); 3 місце розділили – АР Крим, Вінницька, Кіровоградська, Харківська (3,25 бали).

Найгірші обласні державні адміністрації:

1 місце – Одеська (1,00 бали); 2 місце – Луганська (1,05 бали); 3 місце – Закарпатська (2,00 бали)… (Дослідження може містити похибку, що не має перевищувати +/- 0,25 бали).»

Нагадаємо, саме вчора прес-служба Чернівецької ОДА поширила інформацію про те, що у 2011 році на Буковині показових фактів утиску свободи слова не зафіксовано, а облдержадміністрацію за результатами досліджень місцевих експертів визнано найбільш відкритою та прозорою владною структурою.

Джерело bnbnews.com.ua

peredplata