Полковник військової розвідки : велика частина офіцерів ВСУ – \”п\’ята колона\”

Полковник військової розвідки : велика частина офіцерів ВСУ - "п'ята колона"

На сьогодні велику частину офіцерського складу Збройних сил України складає \”п\’ята колона\” – люди, що відкрито підтримують Росію. Таку заяву в прямому ефірі \”Оглядача\” зробив полковник військової розвідки Петро Недзельский.

\”З мільйонного угрупування військ, яке залишилося в Україні після розвалу Радянського союзу, усього 25фицеров були етнічними українцями. 75ыли етнічними росіянами, які залишилися тут, тому що тут у них квартира, дача, гараж, дружина влаштована, діти\”, – розповів полковник.

За його словами, \”ця маса людей негативно відносилася до державності України ще у Збройних силах Радянського союзу, а потім вони раптом стали громадянами України, і не просто громадянами, а офіцерами Збройних Сил України\”.

Як розповів Недзельский, сьогодні ці люди – \”п\’ята колона\”, яка \”відверто виступає за Росію\”, оскільки \”позначаються етнічні корні.

У ситуації, що склалася, полковник запропонував \”ефективніше вести контррозвідувальну діяльність\”, а також провести переатестацію усього офіцерського складу Збройних сил України.

У цьому контексті він розповів, що свого часу відділ кадрів соціально-психологічного управління Міноборони України, який очолював Петро Недзельский, розробив критерії, \”по яких офіцер може отримати право служити у ВСУ\”.

Вони такі: \”Офіцер повинен знати правові, історичні і філософські основи суверенності і незалежності України. Знати історію України, історію Збройних сил України і вільно говорити по-українськи, а за бажанням – по-російськи. Останній пункт можна упустити, тому що усі українці прекрасно говорили російською мовою, ось росіяни – ні\”

peredplata