У Відні знову розглядатимуть питання екстрадиції Фірташа у США

У Відні знову розглядатимуть питання екстрадиції Фірташа у СШАПрокуратура Відня подала апеляційну скаргу щодо відмови в екстрадиції Дмитра Фірташа до США. Про це повідомляє Німецька хвиля.

\”Питання екстрадиції українського мільярдера Дмитра Фірташа до США розгляне суд вищої інстанції. Прокуратура Відня вважає безпідставною відмову видавати олігарха, яку ухвалив суд навесні\”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прокуратурі, скаргу було подано до Вищого земельного суду Відня у п\’ятницю, 23 жовтня.

Таким чином доля Фірташа вирішиться у суді другої інстанції. У першій інстанції він навесні здобув перемогу: адвокати домоглися відмови у видачі олігарха до Сполучених Штатів, де Фірташа звинувачують у корупції.

Апеляцію було подано майже шістьма місяцями пізніше, адже сторони лише у середині жовтня офіційно отримали всі документи. Очікується, що друга інстанція розгляне скаргу наступного року.

Дмитро Фірташ не зобов\’язаний чекати на судове засідання у Відні. Ще навесні йому повернули закордонний паспорт. Маючи оригінал рішення суду про відмову в екстрадиції до США, він може повернутися в Україну.

Нагадаємо, поліція затримала Фірташа в австрійській столиці за запитом американського Федерального бюро розслідувань (ФБР). Його помістили в слідчий ізолятор 12 березня 2014 року. Ордер на його арешт був виданий окружним судом американського штату Іллінойс влітку 2013 року. На початку квітня в США йому висунули звинувачення в дачі хабара індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії.

peredplata