КДБ Білорусі вивіз голих FEMEN в ліс?

КДБ Білорусі вивіз голих FEMEN в ліс?.У FEMEN заявляють, що КДБ Білорусі захопили активісток руху, після чого відвезли до лісу і погрожували підпалити

Зазначається, що в понеділок після акції \”КГБатька\” біля будівлі головного управління КДБ у Мінську активістка Інна Шевченко з двома соратницями були затримані на мінському вокзалі.

Зв\’язатися з затриманими по телефону, повідомляють у прес-службі, не вдавалось, поки після обіду у вівторок Інна Шевченко сама не вийшла на зв\’язок.

\”Інна повідомила, що вона і дві соратниці … були захоплені міліцією та КГБшниками, їм зав\’язали очі і всю ніч возили в автобусі, завезли в ліс, облили маслом, примушували роздягатися, погрожували підпалити, погрожували ножем, яким пізніше відрізали волосся\”, – стверджують в FEMEN.

За словами активістки, \”все, що відбувається співробітники КДБ знімали на відеокамеру, далі їх викинули голими в лісі без документів\”.

Пішки дівчата дісталися села Беки Єльського району Гомельської області, повідомляють у прес-службі.

\”Звертаємося до всіх, хто може допомогти забрати і сховати активісток до прибуття працівників посольства України в Білорусі\”, – просять вони.

Водночас, як повідомив \”Українській правді\” речник МЗС Олександр Дікусаров, відомство ще з понеділка перевіряло цю інформацію, проте у міністерстві закордонних справ Білорусі запевняють, мовляв, громадяни України не затримувались.

\”За їх інформацією, вони виїхали за межи країни, їм ніхто ніякого опору не чинив\”, – зазначив Дікусаров.

Втім, МЗС продовжує перевірку. До місця, де, за повідомленням, перебувають активістки, направлено консула українського посольства в Мінську.

\”Наш консул зараз в дорозі, на місці буде з\’ясовувати всі обставини. Продовжуємо підтримувати контакт із самою організацією, а також із владою Білорусі\”, – наголосив речник.

Українська правда

peredplata