Маніліч порадив опозиції не паритися

Маніліч порадив опозиції не паритисяМаніліч радить «надміру активним поборникам демократії», які «не мають жодних конкретних пропозицій» не паритися з приводу обрання голови Чернівецької обласної ради, а «застосувати свої сили та енергію з більшим коефіцієнтом корисної дії.

Принаймні такий висновок можна зробити з його відповіді на одне з питань інтерв’ю, яке було оприлюднене у газеті «Буковина» у п’ятницю, 16 грудня. Співрозмовником заступника голови Чернівецької обласної ради значиться Роман Данильчук. Журналіста з таким іменем на Буковині немає. Тож цілком можна припускати, що ця програмна розмова насправді була підготовлена не під час живого спілкування, а на замовлення. У будь-якому разі, людина, яка готувала інтерв’ю, не захотіла навіть підписатися під ним власним ім’ям.

Політичні опоненти звинувачують крайову владу в навмисному затягуванні розгляду питання щодо обрання нового голови Чернівецької обласної ради. Маєте що відповісти на подібні закиди?

Події останніх місяців засвідчують, що кадрове питання стало каменем спотикання для певних політичних сил області. Ситуація почасти сягає абсурду: не маючи жодних конкретних пропозицій, деякі депутати вперто мусують «кадрове питання» з наполегливістю та завзяттям, вартими кращого застосування. Вичерпавши чималий арсенал доводів та логічних пояснень, скажу так: новий очільник крайової представницької влади неодмінно буде обраний з числа достойних кандидатів, яких у депутатському корпусі обласної ради є чимало. Знаю напевне, що ця кандидатура, незалежно від прізвища чи посади, завдяки своїм діловим якостям, особистому авторитету та харизмі отримає довіру абсолютної більшості колег-депутатів.

Хотів би принагідно заспокоїти амбіції деяких надміру активних поборників демократії: жодних торгів довкола цього питання не було, нема і не буде. Відтак для таких добродіїв є гарна можливість застосувати свої сили та енергію з більшим коефіцієнтом корисної дії – хоча б для виконання гучних передвиборних обіцянок або ж оперативного реагування на скарги та звернення громадян.

На наступній сесії Чернівецької обласної ради можуть обрати голову. Таке припущення висловив на прес-конференції ще 14 листопада голова облдержадміністрації Михайло Папієв.

– Обрання голови – це справа депутатів, – сказав губернатор. – Але за інформацією, якою я володію, депутати вже визначилися і на наступній сесії голову, думаю, це питання буде вирішено.

На найближчій сесії обласної ради, призначеній на 24 грудня, голову обласної ради не оберуть. У цьому переконаний голова фракції «Фронту змін» в обласній раді Максим Бурбак.

– До проекту порядку денного сесії внесено 59 питань, обрання голови – аж 59-е, – прокоментував ситуацію для molbuk.ua Максим Бурбак. – Це після затвердження Програми економічного і соціального розвитку області та бюджету на 2012 рік. Але голову обирати не будуть. Справа в тому, що, попри всі заяви, Партія регіонів не має реального кандидата на посаду голови. А ті, що є, не наберуть достатньої кількості голосів.

Нинішня ситуація в обласній раді свідчить про те, що всередині партії регіонів на Буковині стався великий розкол, – коментує ситуацію \”ЧасІнформ\”. Досі первинні і вторинні регіонали не спромоглися домовитися про єдину кандидатуру на голову обласної ради. Михайло Папієв зі своєю групою вторинних регіоналів не хоче випускати зі своїх рук жодної владної посади. Первинні регіонали (Романюк, Федорович, Харабара, Шкробанець та інші) не можуть змиритися з тим, що їм відвели місце на маргіналі обласної політики. Тому вибори голови в черговй раз не відбудуться. Папієв рулить…

Джерело buknews.com.ua

Світлина БукІнфо

peredplata