Стець йде, «сепарське» радіо поза межами АТО залишається?

Стець йде, «сепарське» радіо поза межами АТО залишається?«Міністр міністерства інформації заявив про завершення своєї діяльності на посаді і відзвітував про результати роботи за рік. Але радіо «Новоросія» продовжує працювати на українських територіях. Чому Юрій Стець так і не звернув уваги на цей факт?» – з таким питанням звернувся до преси експерт з питань національної безпеки та державного будівництва Павло Хазан.

Пройшло декілька місяців відтоді, як інформпростір України збурила інформація від Павла Хазана, який на своїй сторінці у Фейсбук після чергової поїздки до зони АТО повідомив, що радіо «Новоросія» впевнено і якісно веде трансляцію на українській території.

«Трансляція сепаратистського радіо то стратегічна проблема, яку влада має вирішити» – на цьому наголошував ще кілька місяців експерт з питань державного будівництва і національної безпеки Павло Хазан.

«Виконуючи воєнні задачі по зв’язку в АТО, ми вирішили просканувати цивільний діапазон УКВ (тобто, FM радіо). Результат виявився вражаючим! Не лише в зоні АТО, а й за її межами радіо «Новоросія» впевнено і якісно веде трансляцію. В 145 км до Дніпропетровська – можна дізнатися як прекрасне і чудове життя в ДНР і про їх дружбу з Північною Осетією. Я хочу підкреслити, що це не КВ станції, а УКВ! І для того, щоб запеленгувати джерело не треба багато часу, щоб їх заглушити не треба багато технічних засобів, а для трансляції українських каналів не вистачає тільки бажання» – підкреслював експерт з питань державного будівництва і національної безпеки Павло Хазан під час ефіру на радіо «Вєсті» ще у вересні.

Павло Хазан застерігав, що інформаційне питання – це питання національної безпеки. Про це він неоднократно говорив під час теле та радіоефірів.

\”Підхід до цієї проблеми має 2 напрямки: технічний та суспільно-політичний.Із другим – все набагато складніше. Ми добре знаємо і розуміємо, що сьогодні гостро стоїть проблема пропаганди України на території зони АТО. Адже 80% ефіру – це російські та про-російські канали в гарній якості, як радіо, так і телебачення. Українські ж канали транслюються в дуже поганій якості і далеко не на всій території АТО, точніше – майже ніде. Тому люди, що проживають на території України близько до фронту – взагалі не відчувають, що їх держава – Україна».

«18 відео-репортажів, 15 статей та 3 фільми в іноземних ЗМІ, про які говориться в звіті Міністрества за рік – то мабуть добре. Я не знаю, скільки за цей час вийшло негативних сюжетів і статей про Україну. Я спілкуюся з іноземними політиками та експертами, вони в один голос говорять про те, що інформації про нашу країну в Європі та США дуже мало і вона переважно генерована проросійськими ЗМІ, тобто носить абсолютно негативний характер та з’являється у зв’язку з якимись скандальними подіями. А це, як ви самі розумієте не допомагає створенню позитивного іміджу Україні» – наголошує Павло Хазан.

peredplata