Максим Бурбак з Чернівців врятував земляка Яценюка

Максим Бурбак з Чернівців врятував земляка ЯценюкаНа відео видно момент, коли нардеп Барна підійшов до трибуни, з якої виступав Арсеній Яценюк. Він вручив прем’єрові букет квітів і спробував винести Яценюка із-за трибуни.

Першим за Яценюка заступився лідер фракції \”НФ\” Максим Бурбак з Чернівців.

Депутата Олега Барну виключили з фракції \”БПП \”Солідарність\”.

Про це повідомляє кореспондент \”Української правди\” з парламенту.

Перше речення на засіданні фракції прозвучало, щоб Барна написав заяву сам, а друге – виключити з фракції. Абсолютна більшість депутатів підтримала пропозицію виключити з фракції.

Барна виступив коротко. Сказав, що депутатам відома його позиція:

\”Я – проти Яценюка прем\’єр-міністра. Я був послідовний у своїй позиції. Якщо потрібно – я напишу заяву\”, – сказав він.

Депутат від фракції БПП Валерій Пацкан пояснив, що це було непросте рішення:

\”Луценко сказав, що заради того, щоб зараз був проголосований бюджет і податковий кодекс, і не було розпаду коаліції, ми маємо прийняти непопулярне рішення\”, – сказав нардеп.

\”Якщо чесно, для нас це складне рішення\”, – зазначив він.

\”Барна у виступі сказав, що він готовий на це заради того, щоб уникнути дестабілізації в державі\”, – сказав він.

Регламентний комітет рекомендував Раді позбавити можливості Барну відвідувати пленарні засідання впродовж 5 засідань, підтвердив кореспонденту УП голова комітету Павло Пинзеник.

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков повідомив, що нардепи від БПП прийшли на засідання фракції \”Народний фронт\” з вибаченнями.

Як повідомлялося, 11 грудня у парламенті стався інцидент.

У мережу виклали повний відеозапис бійки у Верховній Раді, яка виникла після нападу депутата від БПП Олега Барни на прем\’єра Яценюка.

На записі видно, як Яценюк завершує промову і до нього підходить Барна з квітами. Прем\’єр, нічого не підозрюючи, бере букет, після чого депутат піднімає його на руки і намагається відтягнути від трибуни.

Після чого на Барну накинувся депутат від \”Народного фронту\” Андрій Іванчук і почав його агресивно бити, а багато інших депутатів спробували розтягнути обох.

Барна пояснив свій вчинок тим, що Яценюк, на його думку, повинен піти з посади прем\’єра, інакше його \”винесуть люди\”.

peredplata