У Чернівцях ліквідували підрозділ ДАІ

У Чернівцях ліквідували підрозділ ДАІУ Чернівцях ліквідували підрозділ ДАІ, в якому змінювали автономери, видавали техпаспорти і водійські посвідчення

Без черг, бюрократичної тяганини та корупційних схем. У Чернівцях таки ліквідували міжрайонні реєстраційно-екзаменаційні відділи ДАІ.

– Від 28-го жовтня 2015 року створені територіальні органи з надання сервісних послуг, – сказав Василь Душинський, в. о. директора регіонального сервісного центру.

На зміну корупційним МРЕВ прийшли прості та зрозумілі процедури отримання дозволів, довідок, посвідчень і техпаспортів у нових сервісних центрах.

– Кожен громадянин України сьогодні може звернутися в будь-який центр. Неважливо, де він зареєстрований, де проживає, – підкреслив Василь Душинський.

Найголовніше досягнення – скасування поняття довідка-рахунок, кажуть чиновники. Раніше без цього документа транспортний засіб у ДАІ не реєстрували.

– У зв’язку з цим є зміни до постанови 1388 правил реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів. Є поняття вже договору купівлі-продажу, – пояснив Василь Душинський.

Довідка-рахунок була неабияким джерелом прибутків для МРЕВ та спритних ділків. За цей папірець покупці автомобілів викладали щонайменше 500 гривень. Це при тому, що собівартість коштувала в десятки разів менше.

– Раніше довідка-рахунок, вартість була ще додаткова за оцінку транспортного засобу, й особа робила сплату в торгівельні організації, – розповів Олександр Цуркан, провідний спеціаліст центру.

– Не потрібно довідки-рахунка, це змінилась вартість. За ціною відчутно змінилось, думаю, що буде на 600-700 гривень дешевше, – сказав Віталій, відвідувач центру.

Аби купити чи продати авто, люди нерідко звертаються до посередників. Ті за додаткову суму засвідчували осіб і видавали довідку-рахунок. Тепер у цьому немає необхідності, запевняють чиновники.

– Для цього є працівники територіальних сервісних центрів. Зараз іде процес викорінення цих людей із приміщень сервісних центрів, – запевнив Василь Душинський, в. о. директора регіонального сервісного центру.

Відтепер продавець чи покупець зможе сам оформити договір купівлі-продажу. Отримати зразок та заповнити необхідні папери можна саме в сервісному центрі.

– Продавець-покупець оформляє власноруч, самостійно. Тобто відповідальність за надану інформацію несе власник цього транспортного засобу. Той, хто продає, і той, хто набуває права власності, – зазначив Василь Душинський.

Після цього документи скріплюються печаткою адміністратора сервісного центру.

– Ми засвідчуємо підписи сторін, робимо перевірку в базі \”Особа в розшуку\”, всі наявні документи. Це нічого не коштує, – стверджує Олександр Цуркан, провідний спеціаліст центру.

Нові сервісні центри функціонуватимуть у Чернівцях, Кіцмані, Глибоці, Новоселиці та Кельменцях. І працюватимуть за принципом \”єдиного вікна\”.

– Щоб людина переоформила транспортний засіб, треба з собою мати свідоцтво про реєстрацію, транспортний засіб має бути тут, паспорт, код людини та присутність продавця і покупця, – пояснив Олександр Цуркан.

Сервісний центр для автомобілістів розташований у Чернівцях там, де колись був МРЕВ, – на вулиці Руській, 248-М. Тому новації водії можуть випробувати вже сьогодні.

Джерело: Buknews

peredplata