Михайло Сеничак: продавці алкоголю, пива та тютюну мають сповна наповнювати місцеві бюджети

Михайло Сеничак: продавці алкоголю, пива та тютюну мають сповна наповнювати місцеві бюджети

Підсумки роботи територіальних органів податкової служби області за січень-червень 2015 року підбито сьогодні, 9 липня, на розширеному засіданні, яке провів начальник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Михайло Сеничак.

Зокрема, заслухано інформацію начальника координаційно-моніторингового управління ГУ ДФС у Чернівецькій області Людмили Буркатої. В ході засідання, говорили як про досягнення так і про недоліки. Але основний акцент під час обговорення результатів роботи за півріччя зроблено на успішному виконання планових завдань із надходження коштів до бюджетів усіх рівнів. Разом з тим, значна увага приділялася аналізу пошуку резервів задля забезпечення позитивної динаміки адміністрування податків та залученню до оподаткування насамперед суб’єктів тіньової економіки.

Не менш важливим у порядку денному стало питання про виконання законодавчих норм платниками Буковини щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Про це присутніх поінформувала заступник начальника фіскальної служби регіону Наталія Чернівчан.

Виходячи з пріоритетних завдань, про результати роботи слідчого управління фінансових розслідувань за звітний період доповів начальник даного управління Сергій Стус.

«Абсолютно новий підхід – так має вибудовуватися робота нашого відомства. Найперше проводимо щільний моніторинг фінансової діяльності усіх платників податків, який дозволить справедливо оцінювати ризики несплати в бюджет кожної копійки. Також, маємо активізувати проведення масово – роз’яснювальної роботи, щоб підвищити податкову культуру буковинців до того рівня, який забезпечить громадський осуд тих представників бізнесу, що ігнорують податкове законодавство», – наголосив, звертаючись до учасників наради, Михайло Сеничак.

На засіданні, з-поміж іншого, очільник фіскального відомства Буковини дав доручення фахівцям відповідних структурних підрозділів терміново навести в області лад із торгівцями підакцизної продукції – наявність ліцензії на продаж та застосування реєстраторів розрахункових операцій з відповідною видачею чеків, мають стати нормою для всіх представників бізнес-спільноти. Також, Михайло Сеничак зобов’язав начальників усіх територіальних фіскальних органів під час проведення зустрічей із громадськістю закликати покупців підакцизних товарів до здійснення контролю, оскільки наповнення бюджетів їх громад залежить у більшій мірі саме від суми офіційно реалізованих алкогольний напоїв, пива та тютюну.

peredplata