Рада відправила 200 українських миротворців у Конго

Рада відправила 200 українських миротворців у КонгоВерховна Рада схвалила рішення президента України Віктора Януковича про направлення миротворчого контингенту для участі України в місії ООН зі стабілізації ситуації в Демократичній республіці Конго. За відповідний закон проголосувало 247 з 311 народних депутатів, що зареєструвалися в залі.

Згідно з указом президента, в республіку Конго буде направлено 200 українських військовослужбовців.

Як зазначається в законі Україні, фінансування витрат, пов\’язаних з участю українських миротворців, по стабілізації в Конго, здійснюватиметься за рахунок коштів державного бюджету України з подальшим компенсуванням цих витрат ООН.

Представляючи законопроект, міністр оборони Михайло Єжель зазначив, що в ДР Конго буде направлено українське вертолітний підрозділ. Він буде дислокуватися в східній частині країни і виконувати завдання по повітряній розвідці, спостереженню, здійснювати \”заходи щодо стримування\” і військово-повітряні операції.

Єжель також уточнив, що контингент перебуватиме в ДР Конго до 30 червня 2012 року.

Глава комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко перед голосуванням заявив, що комітет рекомендував парламенту відхилити вищевказаний законопроект.

\”Україна перетворюється на миротворче таксі за викликом\”, – сказав Гриценко.
Джерело

peredplata