Громадські організації Львова розпочали акцію протесту проти бізнесу російського ФСБ в Україні – компанії «Мегаполіс»

Громадські організації Львова розпочали акцію протесту проти бізнесу російського ФСБ в Україні – компанії «Мегаполіс»12 січня, о другій годині ночі, активісти практично всіх громадських організацій Львова розпочали акцію протесту проти російського бізнесу в Україні: першою компанією у списку стала ТОВ «ТК «Мегаполіс-Україна».

Ця компанія є найяскравішим представником бізнесу окупанта, адже власником і президентом ГК «Меркурій», до якої входить «Мегаполіс-Україна», є Кесаєв Ігор Альбертович, до власності якого також належить оборонний «Завод ім. Дегтярьова», який виконує великі державні замовлення Російської Федерації. Ймовірно, що саме цей завод пошив форму для «зелених чоловічків», яких ми бачили під час анексії Криму, також вони виготовляють для армії РФ снайперські комплекси, кулемети та протитанкову зброю.
«Попередньо була створена громадська ініціатива «1991», яка має на меті депортацію російського бізнесу з України. Назва «1991» була обрана недаремно, адже це число символізуватиме відновлення України з чистого листа.» – розповідає керівник ГО «Рабів до раю не пускають», Іван Спринський.
«Акція протесту має на меті припинення діяльності «Мегаполіс-Україна». Активісти громадських організацій зібралися біля «Арени Львів», а далі, як і було заплановано, розпочалася акція протесту по вулицях Городоцька 359, Навроцького 27 та Бузкова 2. Активісти приїхали на території цієї компанії, розклеїли плакати, та розпочинають інформування громадян, щоб ті припинили будь-яку співпрацю з представниками російського бізнесу.» – продовжує Іван Спринський.
Варто додати, що акція проходить у кількох областях України одночасно. Результати будуть вже сьогодні, адже будуть виставленні чіткі вимоги, найважливіша з яких – унеможливлення монополії «Мегаполісу». Також буде створена ініціативна група, яка з переліком вимог прийде до Олега Синютки, Ігоря Кондро та представників СБУ у Львівській області.» – коментує активіст ГО «Самооборона Львівського Євромайдану», Валентин Середюк.
«Закликаємо всіх громадян долучатися до акції, а також просимо журналістів максимально супроводжувати її, адже враховуючи рівень монополії цієї компанії, провокацій не уникнути. Акція планується на 3 доби, зі сподіваннями, що активісти будуть почуті.» – додає керівник ГО «Пріоритет права», Леся Бондарук.
Перелік громадських організацій, які беруть участь в акції: «Рабів до раю не пускають», «Координаційна рада сотень Майдану», НВР Правий сектор, «Самооборона Львівського Євромайдану», «Варта 1», «Варта 700», «Всеукраїнська організація учасників АТО», «Спілка соціального захисту прав бійців АТО і сімей загиблих», «Автосотня Самооборони», «Пріоритет права», «Економічний бойкотний рух», «Самооборона Львівщини», «Народна Самооборона» «Воля і честь» та ряд інших громадських організацій.
Координаційний телефон: 0939476007
Сайт: http://1991.lviv.ua
Спільнота у фейсбуці: https://www.facebook.com/1991lviv/?fref=nf
Канал zello, до якого можна підключитись: перекур1991
Прес-центр ГО «Рабів до раю не пускають»

peredplata