Тимошенко везуть в одну з колоній Харківської області ОНОВЛЕНО + ВІДЕО

Тимошенко везуть в одну з колоній Харківської області ОНОВЛЕНО + ВІДЕОЕкс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко етапували в одну з колоній Харківської області. Вона знаходиться в 2-х годинах їзди від Качанівської виправної колонії, де її вже очікують.Тимошенко почали етапувати приблизно о 5-й годині ранку п’ятниці.

Її перевозять в інвалідному візку, бо самостійно вона пересуватись не може, повідомляють джерела УП.

За словами співрозмовника, в колонії також уже приготували візок для транспортування екс-прем’єра.

Як відомо, Печерський райсуд Києва 11 жовтня засудив Тимошенко до 7 років ув’язнення, визнавши винною в перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів із Росією в 2009 році, що завдало збитки державі.

Апеляційний суд Києва 23 грудня залишив у силі вирок Печерського райсуду у \”газовій справі\”.

Водночас, за рішенням Шевченківського райсуду Києва від 8 грудня Тимошенко має перебувати в СІЗО: такий запобіжний захід суд обрав їй у справі щодо діяльності корпорації \”Єдині енергетичні системи України\”.

Адвокати екс-прем’єра говорили, що доки діє це рішення Шевченківського райсуду, Тимошенко не можуть направити до в’язниці.

Міністр юстиції Олександр Лавринович також пояснював, що доки розслідуюється ще низка справ у відношенні Тимошенко, її в колонію не направлять, повідомляє Українська правда.

Тим часом на офіційному сайті Державної пенітенціарної служби України з’явилось повідомлення, в котрому зазначається, що 30 грудня 2011 року, о 8 ранку Юлію Тимошенко було етаповано до місця відбування покарання у Харківській області.

Перед виїздом її оглянули лікарі, які дійшли висновку про те, що її стан здоров’я дозволяє транспортування.

Для перевезення Ю.Тимошенко було надано комфортабельний мікроавтобус з усіма зручностями (біотуалет, умивальник, два дивани). При цьому були відправлені всі належні їй речі (12 валіз), для чого був задіяний окремий автомобіль.

Що стосується повідомлення у мережі Інтернет про те, що Ю.Тимошенко переміщували в інвалідній колясці, то ця інформація не відповідає дійсності, є надуманими обставинами, розрахованими на те, щоб викликати безпідставне співчуття щодо стану її здоров’я.

Направлення Ю.Тимошенко до пенітенціарної установи було здійснено у зв’язку з набуттям законної сили вироку, винесеного Печерським районним судом м. Києва, який залишений у силі ухвалою Апеляційного суду від 23 грудня 2011 року, з додержанням усіх вимог чинного законодавства.

Загалом упродовж цього тижня з Київського СІЗО до установ виконання покарань відповідно до встановленого законом порядку етаповано всіх 150 засуджених до позбавлення волі, щодо яких вироки набули законної сили.

Після цієї заяви служби, зі своєю заявою до журналістів виступила дочка Юлії Тимошенко Євгенія.

Світлина news-ua.com

peredplata