Чернівецькі вчителі залишились без премій

Начальник управління освіти Чернівецької міської ради Валентина Малишевська пояснила під час сесії міськради чому вчителі цього року не отримали щорічної винагороди за працю.

– У 2011 році учителям проплачена і 30-відсоткова надбавка, і матеріальна допомога на оздоровлення, – пояснила Валентина Малишевська. – Не здійснена проплата — винагорода за працю. Вона здійснюється в тому випадку, якщо є економія. Чому немає економії? Ви всі прекрасно знаєте, що цього року 1 вересня до навчання приступило на 582 дитини більше в школах і на 1300 дітей більше в дошкільних установах.

Коли депутати поцікавилися, чи цього року економили на преміях для працівників міської ради, начальник фінансового управління Лівія Бамбуляк відповіла:

– В проекті бюджету зменшені оці виплати на 1 мільйон 214 тисяч. В 2011 році так само зменшені. На утримання господарського управління в результаті вжитих заходів зі скорочення, з оптимізації зменшені видатки в цьому бюджеті на 1 мільйон 700 тисяч гривень. Не можна ж все ліквідувати.

Джерело Молодий буковинець

peredplata