Надія Савченко оголосила \”сухе\” голодування і заборонила розтин її тіла у Росії (заява)

Надія Савченко  оголосила "сухе" голодування і заборонила розтин її тіла у Росії (заява)Незаконно судима російською владою народний депутат України Надія Савченко офіційно оголосила \”сухе\” голодування.
Відповідну заяву українки, датовану сьогоднішнім днем, оприлюднили її адвокати.

«Я, Савченко Надія Вікторівна, українка, громадянка України, оголошую сухе голодування з 04.03.2016 р. до повернення мене в Україну живою або мертвою!» – йдеться в документі.

Як підкреслила бранка Кремля, це її протест на дії російської влади, спецслужб РФ, слідства, суду і прокуратури, які намагаються приховати свої злочини». До останніх Савченко віднесла порушення міжнародного права, викрадення її з України і насильницьке перевезення в Росію, а також незаконне утримання її у в\’язниці і «ганебний суд».

При цьому Савченко заборонила «в СІЗО і взагалі в Росії» намагатися виводити її з голодування, брати будь-які аналізи і примушувати приймати будь-які медикаменти.

«Забороняю російським лікарям та працівникам СІЗО мене торкатися. Згодна тільки на огляд лікарями з України чи Європи… Будь-яке застосування щодо мене фізичної сили розцінюватиму як тортури і чинитиму опір», – заявила бранка.

При цьому вона додала, що якщо до 9 березня «залишиться живою», то вимагає привезти її на засідання суду.

«У разі моєї смерті забороняю розтинати моє тіло і вимагаю віддати його цілим моїм мамі і сестрі. Моє рішення зміні не підлягає!» – заявила мужня українка.

Надія Савченко  оголосила "сухе" голодування і заборонила розтин її тіла у Росії (заява)

Надія Савченко  оголосила "сухе" голодування і заборонила розтин її тіла у Росії (заява)

Як відомо, вчора на процесі народного депутата України Надії Савченко суддя не надав їй останнього слова, перенісши процес на 9 березня, після чого Савченко оголосила \”сухе\” голодування.

Як відомо, у разі «сухого» голодування смертельний результат може наступити через 5-7 днів.

peredplata