ЧАС бореться за Надію Савченко і в Україні, і у Брюсселі. ДОПОВНЕНО

ЧАС бореться за Надію Савченко і в Україні, і у Брюсселі. ДОПОВНЕНО

Наш власний кореспондент у Брюсселі Ростислав Демчук вийшов на одиночний пікет перед Европарламентом. Він вимагає звільнення Надії Савченко

Депутати Європарламенту мали нагоду спостерігати за одиноким диваком-пікетувальником з плакатом, на якому написаний заклик допомогти звільнити українську героїню Надію Савченко з російської в\’язниці-катівні.
Я розумію, що либа тут недоречна. Це сонце в очі світило і я примружився. Хоча з іншого боку потішив лист Надії, що вона припинила сухе голодування. Я ще не знав на той момент, що у Наді піднялась температура і відмовляють нирки.
Либа недоречна ще й тому, що садист Путін не допустив українських лікарів до Надії.
Але тепер є привід піднімати на ноги й вуха міжнародну організацію \”Лікарі без кордонів\”. Дипломатам слід думати про виведення питання Надії Савченко поза рамки \”Мінських домовленостей\” і створити новий міжнародний переговорний формат щодо звільнення Надії Савченко та усіх інших українських громадян, які незаконно утримуються у російських застінках.
До міжнародної організації \”Права людини без кордонів\” я вже звернувся. Офіційна заява буде опублікована в понеділок.
Усі українці світу, в Україні й поза її межами, усі громадяни доброї волі, долучайтесь до міжнародної громадської організації \”Платформа ЄС – Україна\”.

Ростислав Демчук, вл. кор. газети ЧАС у Брюсселі

Кучма і Медведчук не хочуть Випускати Надію савченко їз своїх пазурів
У Мінську завершились переговори Контактної групи. Її учасники ні до чого не домовились, але як ніколи багато уваги сьогодні було приділено Надії Савченко та іншим полоненим.
Кучма внюхав поширення ідеї, що питання Надії Савченко та інших полонених може бути всідокремлене від Мінського формату перемовин. Тому він поспішив заявити, що питання Савченко є \”невід\’ємною частиною\” Мінських домовленостей і застеріг, що члени Контактної групи будуть проти вилучення цього питання з формату Мінських домовленостей і переведення його в інший, незалажний міжнародний переговориний процес.
Отже, Надія – це є та головна козирна карта, якою грає Путін. Хоча ми можемо забити на думку Кучми і проштовхувати далі ідею створення окремого формату переговорів щодо звільнення Надії Савченко та інших українських бранців.

peredplata