У грудні буковинські оперативники затримали чотири групи крадіїв

У жовтні-листопаді 2011 року на території Садгірського району в Чернівцях, а саме на одному з найбільших ринків на Україні МТК «Калинівський ринок», погіршилась оперативна обстановка за рахунок скоєння серії «кишенькових» крадіжок. Зокрема, до райвідділу звернулась 24-річна жителька села Динівці, Новоселицького району, яка повідомила, що на ринку в неї вкрали сумочку, в якій знаходились гроші в сумі 2000 Євро, 5000 гривень, два мобільних телефони, документи, ключі від будинку та автомобіля на загальну суму 30 тисяч гривень. А 46-річна жителька села Товтри, Заставнівського району, на тому ж ринку, також позбулась сумочки, в якій знаходились гроші в сумі 1000 доларів США, 400 Євро, 1000 гривень та мобільний телефон. Також були зафіксовані крадіжки з меншими сумами збитків. Проведеними оперативно-розшуковими заходами було встановлено причетність до скоєння даних крадіжок трьох жінок 24, 47 та 51-річного віку та двох 23-річних чоловіків, мешканців міста Кривий Ріг, Дніпропетровської області, які періодично приїжджали на автомобілі, з метою скоєння кишенькових крадіжок та викрадення майна громадян з сумок. 25 грудня вони в черговий раз навідались до Чернівців і скоїли ще близько десятка крадіжок, де сума викраденого майна з крадіжки становила від 1 до 10 тисяч гривень. Наступного дня співробітники управління карного розшуку та Садгірського РВ УМВС по «гарячим слідам» затримали усіх членів групи. Речові докази були вилучені і проводиться перевірка затриманих на причетність до скоєння інших злочинів, як на Буковині так і по всій Україні.

Наприкінці грудня 2011 року працівники управління карного розшуку затримали ще дві групи злочинців, які обкрадали квартири громадян.

Оперативники затримали двох 27-45-річних раніше судимих за скоєння крадіжок львів’ян, які впродовж минулого року приїжджали громадським транспортом у Чернівці, де шляхом віджиму дверей та метало-пластикових вікон скоювали крадіжки з помешкань громадян. На сьогодні встановлена їх причетність до скоєння 5 крадіжок з проникненням в житло. Предметом злочинного посягання були коштовності, грошові кошти, та комп’ютерна техніка.
Ще дві квартирні крадіжки на рахунку групи у складі двох жителів Одеси та одного жителя Керчі. Усі троє раніше судимі за скоєння злочинів різного характеру. Приїхавши на автомобілі до Чернівців вони скоїли дві крадіжки грошей та золотих виробів з квартир чернівчан, та повернутись додому з «наживою» завадили чернівецькі оперативники.

Усі учасники вище зазначених злочинних груп (Львівської та Одеської) затримані та знаходяться під вартою, речові докази частково вилучені та триває слідство.

Також, у кінці грудня 2011 року працівники управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області в ході проведення оперативно-розшукових заходів затримали місцеву групу крадіїв. Четверо 19-25-річних жителів Глибоцького району у листопаді скоїли крадіжку з помешкання жителя села Сучевани, де вони винесли сейф, в якому знаходились грошові кошти та золоті вироби на загальну суму 300 тисяч гривень. Вина усіх чотирьох учасників злочинної групи доведена та триває слідство.

За усіма фактами порушені кримінальні справи за різними частинами статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata