Ахметов з Бойком літають на переговори в Москву – нардеп

Олігарх Рінат Ахметов і голова фракції \”Оппоблок\” Юрій Бойко систематично літають до Москви. Про це заявив позафракційний нардеп Єгор Фірсов.

Ахметов з Бойком літають на переговори в Москву - нардеп

Нардеп нагадав, що 2 роки тому Ахметову пропонували стати губернатором, але той відмовився.

\”А зараз, після того, як десятки тисяч людей загинули, Донбас зруйнований, чомусь Ахметов викликав на себе таку ініціативу. Тоді він не захотів розрулювати конфлікт, а зараз, коли ситуація погіршилася в тисячі разів, він викликається. Більш того, у мене є інформація, що Бойко і Ахметов систематично літають до Москви і про щось там домовляються\”, – сказав він.

Також Фірсов заявив, що у Росії немає планів визнання окупованих територій самостійними державами. На думку парламентарія, РФ не піде на приєднання Донбасу за прикладом Криму, тому що це дуже дорого.

\”Завдання Росії зараз – зруйнований, бідний, зазомбований Донбас всучити назад Україні. Щоб це був такий троянський кінь, який би намагався впливати на політику країни, вибирав делегатів до парламенту, легітимних представників в органи влади. Щоб той Донбас, який не контролюється і який ми вважаємо терористичним і чужим, щоб він нас послаблював і був каменем, прив\’язаним до ноги України. Я це кажу як людина, яка прожила 25 років в місті Донецьку, у якої там залишилися родичі, друзі, однокласники. І жодним чином на цей російський план, який тут лобіює і просуває Медведчук, нам не можна вестися\”, – заявив політик.

Раніше ЗМІ повідомляли, що президент зацікавився створенням у захоплених бойовиками районах Донеччини та Луганщини адміністрацій, які очолили б Рінат Ахметов і лідер фракції \”Опозиційного блоку\” Юрій Бойко.

Джерело: \”Цензор\”

peredplata