\’\’Бідний родич\’\’ Януковича з Німеччини

''Бідний родич'' Януковича з НімеччиниДва місяці тому Віктор Янукович обурювався у інтерв\’ю Віталію Коротичу про те, як Європа зверхньо ставиться до його інтеграційних зусиль.

\”Ми не бідні родичі!\” – заявляв Янукович, ледь тримаючи себе в руках.

Він правий. \”Бідні родичі\” – це вони, європейці. І протягом останнього місяця Янукович мав нагоду в цьому переконатися

Отже, уже скоро місяць як скандал паралізував діяльність президента Німеччини Крістіана Вульфа.

Тієї самої Німеччини, яка зіпсувала настрій Януковичу, поставивши у залежність подальшу євроінтеграцію з припиненням ним політичних репресій та згортання демократії.

У чому ж причина неприємностей німецького колеги Януковича?

Виявилося, що ще до обрання (!) на посаду президента, будучи главою уряду землі Нижня Саксонія, Вульф отримав приватний кредит у одного місцевого бізнесмена, а згодом промовчав на питання, чи мав він з цим бізнесменом ділові стосунки.

Кредит президенту Німеччини був потрібен для придбання приватного будинку.

У грудні 2011 року про це написала газета \”Більд\”, після чого Вульф спробував вплинути на редакцію цього видання, а також на видавничий дім \”Шпрінгер\”.

Це сколихнуло німецьке суспільство, і під офіційною штаб-квартирою президента Німеччини в Берліні проходять тепер акції протесту. При чому жоден районний суд їх навіть не забороняє.

А тепер – увага! Через що розгорівся весь цей сир-бор.

Отже, це – фотографія того самого приватного будинку президента Німеччини, заради якого він взяв – ні, не хабар, а кредит! – через що зараз смертельно шкодує і змушений публічно вибачатися.

''Бідний родич'' Януковича з Німеччини

''Бідний родич'' Януковича з Німеччини

''Бідний родич'' Януковича з Німеччини

Здається, навіть родина Клюєва у Австрії живе в соліднішому будинку, ніж німецький президент.

І скажіть, хто після цього справді є бідним родичем? Крістіан Вульф з цим будиночком, який за розмірами менший за комендатуру в \”Межигір\’ї\”?

Чи Янукович зі 140 гектарами, \”Хонкою\”, гольф-клубом, яхт-клубом, тенісними кортами, кінним манежем, боулінгом і гелікометрним майданчиком?

Тому слова Януковича, що він не хоче почувати себе бідним родичем, слід розуміти буквально.

Його справді обурює, що люди, які в донецькій ієрархії виглядають \”лохами\” і \”терпілами\”, повчають Януковича демократії.

Якщо Крістіан Вульф буде змушений таки подати у відставку через цей скандал – ласкаво просимо до України розповісти, як чинять справжні політики.

Разом з собою він може захопити Карл-Теодора цу Гуттенберга, колишнього німецького міністра оборони, який подав у відставку після звинувачень у плагіаті.

Аналогічну історію з президентом Януковичем українське суспільство також мовчки проковтнуло…

Олександр Лещенко

Джерело та світлини Українська правда

peredplata