Найбільш резонансні злочини та події 3 січня

Найбільш резонансні злочини та події 3 січняУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 294 заяви про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 21 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 700 г вибухівки та 231 набій.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб. Вилучено 13 кг наркотичних засобів.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 73 дорожньо-транспортних пригод, в яких вісім осіб загинули та 86 – травмовані.
У Вовчанському районі Харківської області 2 січня на вулиці одного з сіл знайдено мертвим з травмою голови 42-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано раніше судимого 24-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 2 січня під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження померлому.

В одному з селищ Луганської області 2 січня в під’їзді житлового будинку знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей раніше судимого 34-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано раніше судимого 59-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 2 січня в квартирі третьої знайомої, також раніше судимої, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем убив померлого, а тіло виніс на східцевий майданчик.

У місті Луганську на вулиці затримано раніше судимого 27-річного безробітного місцевого жителя, , у якого вилучено 300 г вибухівки.

У місті Краснодоні Луганської області в квартирі раніше судимого 39-річного безробітного вилучено 7 кг марихуани.

У місті Києві працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця державного підприємства з виробництва авіа продукції. Він, без оформлення договору оренди, передав одному з закритих акціонерних товариств нежитлове приміщення (цех) площею понад 1,6 тис. м квадратних, яким останні безоплатно користувалися впродовж 2009-2010 років. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на загальну суму 818 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Дніпропетровській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Вони в серпні 2010 року завищили обсяг виконаних приватним підприємством субпідрядних робіт з ремонту автодоріг на території згаданої області, чим завдали збитків державі на суму понад 485 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

peredplata