Податківці з Інтерполом викрили півмільйонні зловживання

За інформацією управління податкової міліції ДПА в Чернівецькій області під час перевірки товариства було встановлено, що зовнішньоекономічний контракт, укладений у 2006 році на експорт продукції, виявився недійсним. За даними Інтерполу зарубіжна компанія свою діяльність припинила ще у 2005 році.

Розрахунки за експортовану продукцію проводилися з банківського рахунку іноземної компанії, відкритого у 2005 році від імені громадянина України. У ході слідства встановлено, що паспорт українець втратив у 2000 році.

Шахраювання у сфері зовнішньоекономічної діяльності дали можливість службовим особам товариства отримати відшкодування ПДВ з державного бюджету майже на пів мільйона гривень. Отримані злочинним шляхом суми бюджетного відшкодування підприємство спрямувало на надання поворотної фінансової допомоги іншому товариству.

Відносно службових осіб підприємства порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 209 КК України.
Розслідування кримінальної справи триває, поівдомляє відділ масово- роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Чернівецькій області

peredplata