Яценюк каже, що опозиція на вибори йтиме об\’єднаною

Яценюк каже, що опозиція на вибори йтиме об'єднаною22 січня, у День соборності й свободи, три основні опозиційні сили – «Батьківщина», «Фронт Змін» і «Свобода» – підпишуть Угоду про спільні дії Об’єднаних опозиційних сил. Про це 17 січня повідомив лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк в ефірі Першого каналу українського радіо.

«Ми проведемо спільний мітинг 22 січня, – сказав Арсеній Яценюк. – Впевнений, що опозиція піде на вибори з єдиною платформою, підписавши угоду про об’єднання опозиційних сил».

За його словами, завдання опозиції полягає не лише в об’єднанні та в перемозі на виборах. «Завдання опозиції у тому, щоб на наступний день після перемоги чітко задекларувати план дій парламентської більшості», – зауважив лідер «Фронту Змін».

Арсеній Яценюк назвав першочергові закони, які нинішня опозиція ухвалить, утворивши більшість у Верховній Раді після виборів. Зокрема, це нові закони про освіту, охорону здоров’я, а також персональне голосування в парламенті. Буде також ухвалено новий закон про пенсійну реформу, який передбачатиме осучаснення пенсій, а також нову редакцію Податкового кодексу.

Лідер «Фронту Змін» наголосив на необхідності ухвалити новий пакет законодавства про боротьбу з корупцією. «Влада вже поборола корупцію. Вона її просто очолила», – зазначив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що після перемоги демократичних сил на виборах 2012 року в парламенті буде створено спеціальну слідчу комісію щодо розкрадання державних коштів протягом останніх двох років під час підготовки до Євро-2012. Арсеній Яценюк нагадав, що держава виділила з бюджету на проведення Чемпіонату Європи з футболу колосальні кошти – 10 мільярдів доларів США. «Ці гроші взяли з кишені кожного українця й відправили на будівництво декількох стадіонів і двох чи трьох доріг. Це Євро для нас вийшло золотим. Я за те, щоб в Україні проводився чемпіонат, але я проти того, щоб розграбовувалися мільярдні кошти», – зауважив лідер «Фронту Змін». Так цитує слова лідера фронтовиків прес-служба партії \”Фронт змін\”.

peredplata