Звільнення Ярошенка є дзвіночком для Азарова – політолог

Звільнення Ярошенка є дзвіночком для Азарова - політологФедір Ярошенко, якого президент звільнив з посади голови Міністерства фінансів за власним бажанням, був останньою людиною Миколи Азарова в уряді, вважає політолог, голова соціологічної служби \”Український барометр\” Віктор Небоженко.

\”Кілька місяців тому одна фінансово-промислова група, яка контролює \”Росукренерго\”, намагалася об\’єднати Мінфін і відповідні структури по боротьбі з економічною злочинністю СБУ у єдину структуру. І тоді, якщо пам\’ятаєте, президент присік цю спробу об\’єднання силовиків з фінрозвідкою, яка знаходиться під контролем Мінфіну. Ймовірно, тоді Ярошенку разом з Азаровим вдалося відбити цей напад. Він не хотів з кимось ділитися. А зараз його ухід, скоріш за все буде супроводжуватися структурними змінами у Кабміні\”, – вважає політолог.

За його словами, ухід Ярошенка дуже боляче вдарить по прем\’єру Азарову, адже міністр фінансів був останньою людиною Миколи Яновича в уряді.

\”Ярошенко був багаторічним другом і партнером Азарова. І це говорить про те, що Азаров залишиться на самоті в уряді, це дзвіночок для нього. Мінфін – це золоте місце, адже він відповідає за бюджет. Тому, вважаю, що бійка за місце Ярошенка буде більш жорстокою, ніж навіть за місце Азарова\”, – прогнозує політолог.

Небоженко припускає, що наступником Ярошенко може стати голова СБУ Валерій Хорошковський, у разі, якщо у Мінфіні відбудуться зазначені вище зміни.

\”Утім з Азаровим Хорошковський точно не зможе співпрацювати. Тож Януковичу потрібно буде добре подумати перед призначенням, знайти дуже неординарну людину, яка б не посилила якесь угрупування, яке розхитує владу і економіку\”.

Нагадаємо, сьогоднішньої зустрічі з Главою держави керівник Мінфіну звернувся до Віктора Януковича з проханням звільнити його з посади за власним бажанням. Президент Віктор Янукович прийняв його відставку.

Джерело

peredplata